Hebben jullie kookouders op kamp of helpende handen tijdens een eetfestijn? Dan zijn ze verzekerd via de tijdelijke verzekering voor occasionele vrijwilligers.

Deze gratis verzekering heeft enkel betrekking op enkele tijdelijke extra helpende handen. Niet op deelnemers aan een aanbod.

Hier hebben we het dan voornamelijk over kookouders, kookploegkindjes en andere vrijwilligers die af en toe eens komen helpen.
Deelnemers aan activiteiten zijn altijd verplicht om het lidgeld te betalen. Anders zijn ze niet verzekerd.

Hoe de verzekering aanvragen

Vrijwillige medewerkers moet je niet doorgegeven aan het Landelijk Secretariaat. Stel op voorhand een lijst samen met namen en adressen van deze occasionele vrijwilligers. Deze lijst vermeldt minstens de duur en (soort) activiteit/weekend/kamp waarbij wordt geholpen.

Je laat deze lijst bij aanvang van de activiteit tekenen door de tijdelijke extra krachten. Deze lijst leg je voor bij eventuele betwisting door de verzekeringsmaatschappij.

Waarvoor ben je verzekerd

Deze verzekering dekt alles wat onze basisverzekering ook dekt. Dit uiteraard enkel tijdens het uitvoeren van de vrijwillige activiteit. Als kookouder ben je bijvoorbeeld niet verzekerd tijdens deelname aan een bosspel.

Kostprijs

Deze verzekering is gratis.

Hoe aangifte doen

Aangifte doe je op dezelfde manier als aangifte voor de basisverzekering

Sjabloon lijst occasionele vrijwilligers

Rik

Heb je een vraag?

Rik helpt jou graag verder!

Rik staat in voor de opvolging van onze begroting, beleidsrapportering, interne kwaliteitszorg ... Ook de verzekeringen en de organisatie van de Algemene Vergadering zijn bij hem in veilige handen.

Niet gevonden wat je zoekt?