Je bent hier:

Je kan op elk moment een gift doen. Je krijgt echter niet meteen een fiscaal attest. Een fiscaal attest wordt uitgereikt in februari volgend op het jaar van de gift. Ruim op tijd om te verwerken bij je aangifte bij de belastingen.

  • Let wel! Indien je via een doorlopende opdracht maandelijks een klein bedrag wenst te storten dan dien je er (het eerste jaar) wel voor te zorgen dat er in totaal minstens 40 euro werd gestort voor 31 december om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest.

Voor een storting in januari 2019 krijg je dus pas een attest uitgereikt in februari van het volgende jaar (2020). En kan je dit pas inbrengen op je aangifte van 2020 voor je inkomsten uit 2019 (dus bijna anderhalf jaar later).

  • Een uitzondering hierop is enkel mogelijk indien iemand het geld stort op het einde van het kalenderjaar en dit op de eerste werkdag van het volgende jaar op de FOS-rekening staat. Is dit het geval, dan dient de schenker meteen een mail te sturen naar [email protected] met het verzoek deze gift te aanschouwen als een gift gedaan in het vorige kalenderjaar.

Maar het is dus voordeliger om in de maanden november en december een gift te doen. Je krijgt dan enkele maanden later al je kwijtschrift die je meteen kan inbrengen op je aangift.

Giften steeds welkom!

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken