22/07/2024 01/08/2024

By SMWPROJ in Noorwegen

internationaal

Wat?

De Roverway is een tiendaags internationaal avontuur voor scouts en gidsen van 16 tot en met 22 jaar. Deelname als internationaal service team (IST) kan vanaf 22 jaar.

De Roverway wordt elke 4 jaar op een andere locatie georganiseerd. De volgende editie vindt plaats in Noorwegen van 22 juli tot 1 augustus 2024. Het startpunt van de Roverway is in Stavanger te Noorwegen. Bij de start worden internationale patrouilles gevormd. Dat wil zeggen dat je een patrouille vormt met andere scouts en gidsen van je leeftijd uit andere landen. De internationale patrouilles exploreren Noorwegen via meerdaagse wandelroutes. Daarna keren ze terug naar het Base Camp in Stavanger waar ze alle andere deelnemers leren kennen.

Alle Belgische deelnemers van de 5 scouts- en gidsbewegingen gaan samen naar de Moot. Dit noemen we het Belgisch contingent. Zodra de inschrijvingen openstaan, kan je dit hier doen via GSB (Guiding and Scouting Belgium).

Voor wie?

In België gaan alle scouts en gidsen van de 5 scouts- en gidsbewegingen samen naar een Wereld Jamboree. Dit noemen we het Belgisch contingent. Iedereen die aangesloten is bij 1 van die 5 Belgische scoutsassociaties kan deelnemen (FOS Open Scouting, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Scouts et Guides Pluralistes, Les Guides en Les Scouts).

• Jongeren tussen 16 en 22 jaar in 2024 kunnen inschrijven als deelnemer.
  • Anderen, ouder dan 22 jaar, kunnen deelnemen als leiding, helpende hand (IST = International Service Team).

Waar?

De Roverway 2024 vindt plaats in Stavanger te Noorwegen.

Zodra deze openstaan, kan je hier meer info vinden.

Wil je meer weten over de Roverway? Hier lees je er alles over.

Zodra de inschrijvingen open zijn, kan je hier meer info vinden.