Je bent hier:

Wil jij een nieuwe eenheid opstarten? Dat kan zeker. We hebben enkele aansluitingsvoorwaarden.

  • Stel jezelf en je toekomstige leidingploeg enkele startvragen

Is er ruimte om een nieuwe eenheid op starten in deze wijk?

Zijn er jeugdbewegingen in de buurt met een ledenstop die ouders/leden naar onze nieuwe eenheid kunnen doorverwijzen?

  • Zorg voor een voldoende grote leidingsploeg.

Om een nieuwe eenheid te kunnen opstarten is het comfortabel om met minstens 4 personen te zijn. Vormen jullie nog geen groepje van 4 personen? Laat dit jullie niet tegenhouden om reeds contact met ons op te nemen. Samen zoeken we verder.

  • Werf voldoende leden

Maak voldoende promo. Zet in op ledenwerving in de wijk  of buurt waarin jullie actief zijn.
Maak contact met lagere en middelbare scholen, buurtwerking etc. zorgt voor een vlotte start. 

  • Bouw aan een netwerk voor ondersteuning

Als startende eenheid is het belangrijk om aan bekendheid te winnen. Daarvoor kan je contact opnemen met de jeugddienst van jouw stad of gemeente en met FOS Nationaal. Hoe meer mensen jullie kennen, hoe meer ondersteuning je kan krijgen uit verschillende hoeken. Ook een goede band met andere jeugdbewegingen kan jullie al heel wat verder helpen: je kan er stage lopen, inspiratie opdoen, materiaal lenen etc.

  • Jullie hebben een lokaal

Elke eenheid heeft een vaste plek waar ze elkaar ontmoeten. Idealiter is dit een eigen of gedeeld lokaal maar dit hoeft niet per se meteen zo te zijn. Ga samen met partners (andere jeugdbewegingen, jeugddienst, scholen...) op zoek naar een geschikte locatie voor jullie startende werking.

  • Financiële ondersteuning

Neem contact op met de jeugddienst van jouw stad/gemeente om te informeren naar de subsidiëring voor jeugdbewegingen. Vaak is er een ‘startsubsidie’ waarmee je al best ver geraakt tijdens de opstart.

Een nieuwe eenheid opstarten doen we graag samen. Neem contact op via [email protected] of door te bellen naar 09 245 45 86.

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken