Je bent hier:

Gepost op
in
administratie

Vanaf 1 september kan je dus voor het bedrag van 30 euro nieuwe leden inschrijven, of oude leden herinschrijven.

Ingeschreven = verzekerd

Inschrijven kan terug vanaf 1 september 2019 voor het scoutsjaar dat loopt van 01/09/2019 tot en met 31/08/2020. Iemand is pas volledig ingeschreven voor dit scoutsjaar, als

We herhalen nog even: pas vanaf 1 september kan je hiermee starten!

Over 'oude' en 'nieuwe' leden

'oude' leden

Leden & leiding die vorig jaar hun lidgeld betaalden zijn nog tot het eind van het kalenderjaar verzekerd. We voorzien deze overgangsperiode van enkele maanden voor bestaande leden om de secretaris en penningmeester hun werk te laten doen (tijd tot 15/11), en voor het nationaal secretariaat om alle gelden aan de juiste leden te kunnen koppelen (15/11 - 31/12).

Elke eenheid moet dus ten aller laatste voor 15 november de lidgelden voor de huidige/oude leden gestort hebben op het rekeningnummer van FOS Open Scouting vzw bij BNP Paribas Fortis Bank: BE35 0011 5752 4137 (BIC: GEBABEBB).

Ten laatste! Wacht hier dus niet mee, en bezorg zo snel mogelijk de gegevens van je leden met de nodige lidgelden aan de nationale koepel van FOS Open Scouting.

'Nieuwe' leden

Nieuwe leden van FOS Open Scouting hebben recht op een proefverzekering. Dit wil zeggen dat, eens de leden door de eenheid werden doorgegeven aan FOS Open Scouting, ze de eerste 4 opeenvolgende weken van hun scouts- of gidsencarrière gratis verzekerd zijn (uitzondering: activiteiten met overnachting). Na deze periode moeten ze natuurlijk ook netjes betalen, en dit voor de daaropvolgende activiteit.

Na de vierde activiteit dien je dus zo snel mogelijk het lidgeld voor het proeflid te storten op het bovenstaande rekeningnummer van FOS Open Scouting. Anders zijn ze op hun vijfde activiteit niet verzekerd.

Korting op het lidgeld?

Voor sommige ouders is inschrijvingsgeld nét een stap te veel om hun kind bij jullie in te schrijven. Voor andere ouders is het misschien niet mogelijk om het hele bedrag te betalen. Heb je het vermoeden dat dit het geval is, dan kan je voor die leden een korting op het lidgeld verkrijgen.

Duid bij inschrijving van het lid in kwestie in KEEO simpelweg bij verzekering aan dat het - volgens jullie - gaat om een lid dat recht heeft op SOMkort. Automatisch rekent FOS nationaal maar een derde van het officiële lidgeld voor dit lid aan (€ 10,00). Laten jullie een lid toe te genieten van deze korting op het lidgeld, dan is het ook aan te raden dat jullie met de eenheid beslissen om de verhoging die jullie zelf bovenop het nationale lidgeld vragen te verminderen.

Ook hier geldt dat dit pas vanaf 01/09/2019 in voege gaat.