Je bent hier:

Voor je op kamp of weekend vertrekt vraag je best aan (de ouders van) je leden om een medische fiche in te vullen. Deze informatie is uiteraard vertrouwelijk. De fiche mag je om privacyredenen niet bijhouden: je moet ze na het kamp dadelijk vernietigen. Bovendien kan de informatie die erop staat snel veranderen, belangrijk dus om deze up-to-date te houden.  

De medische fiche bevat de nodige medische informatie over elke fosser. Denk aan medicatie, de bloedgroep of de naam en contactgegevens van de huisarts. Daarnaast bevat de medische fiche ook gegevens van wie je kan contacteren in geval van nood. Een goede begeleiding vraagt een specifieke aanpak voor elk kind. Naast de strikt medische vragen peilt de fiche ook naar de noden en verwachtingen van het kind/de ouder of voogd. Deze vragen dragen bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van elk lid. Zo kan iedereen zorgenvrij meespelen.  

Komen er specifieke bezorgdheden/noden naar voor, neem dan zeker ook persoonlijk contact op met de ouders/voogd. Duid een vertrouwenspersoon aan in de eenheid. 

Hieronder kan je de medische fiches downloaden:  

  • Standaard medische fiche -16jarigen (PDF)
  • Standaard medische fiche +16jarigen (PDF)

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken