Je bent hier:

Nondeduurzaam“Try and leave this world a little better than you found it” - Baden-Powell

Nondedjuurzaam

 

Nondedjuurzaam!

Geen wake-up call, maar een vastberaden kreet. Een nieuw motto voor onze scouts en gidsen die willen meebouwen aan een duurzame wereld. We willen immers ook voor de kinderen en jongeren van morgen een wereld die goed is voor mens en planeet.

“Try and leave this world a little better than you found it” - Baden-Powell

Nondedjuurzaam!

Want wij willen geen PET-flessen, maar herbruikbare drinkflessen. Wij willen op onze fuif geen plastiek bekertjes, maar herbruikbare bekers. Wij willen geen betonnen speelplein, maar eentje van gras. Wij willen geen gevecht met tomaten, maar met modder. Wij willen onze omgeving met zorg behandelen, want dan staan we ook zelf gezonder in het leven!

Nondedjuurzaam!

Want wij geloven dat we al spelend de leden kunnen leren sorteren en recycleren. Duurzaamheid is geen last. We maken er een spel van!

Nondedjuurzaam!

Want wij spelen graag tussen de bomen, in de natuur. We zwemmen graag in natuurlijke wateren en we willen kunnen genieten van frisse, propere lucht op kamp. Want door actief te spelen kan de verwarming van het lokaal een graadje lager.

Nondedjuurzaam!

Want wij gaan voor minder energieverspilling, minder voedselverspilling, minder afval, minder vervuiling.

Nondedjuurzaam!

Want wij gebruiken duurzaam spelmateriaal, wij letten op het aankopen van fair trade en lokale producten en durven af en toe wel eens een vegetarische maaltijd aanbieden.

Nondedjuurzaam!

Want wij kopen graag een uniform dat gemaakt werd door iemand die er ook genoeg voor kreeg. We zijn voor een eerlijke behandeling van alle mensen op deze planeet.

Nondedjuurzaam!

Want een scout is een vriend van allen, staat open voor de natuur en is milieubewust!

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken