Wat is SOMkort?

FOS Open Scouting maakt scouting toegankelijker door een korting op het lidgeld.

Voor wie is SOMkort?

SOMkort is er voor kinderen en jongeren die het financieel moeilijk hebben om naar de scouts te komen. Je hoeft hiervoor geen loonbriefjes of bewijsstukken te vragen. Het is een systeem dat werkt op vertrouwen. Je kan altijd aan de ouders vragen om op het inschrijvingsformulier een klever van het ziekenfonds te kleven. Elke klever, onafhankelijk van het ziekenfonds bevat een code. Als die code eindigt op een 1 , dan weet je dat je met iemand te maken hebt met een omnio- statuut wat wijst op mensen in een kwetsbare positie.

Hoe werkt het?

Komt een lid in aanmerking voor SOMkort? Dan betaal je als eenheid maar een deel van het jaarlijks inschrijvingsgeld aan FOS Open Scouting. Hoeveel dat is vinden jullie onder lidgeld. We verwachten dat de eenheid ook een bijdrage doet.

Vb. een eenheid vraagt 52 euro lidgeld. Ze passen de korting als volgt toe:

• FOS Open Scouting vraagt 10 euro lidgeld aan de eenheid in plaats van 30 euro.
  • De eenheid vraagt 11 euro inschrijvingsgeld bovenop het lidgeld van FOS Open Scouting in plaats van 22 euro.
  • Het lid dient nog 21 euro lidgeld te betalen in plaats van 52 euro.

Hoe aanvragen?

Het SOMkort kan je aanvragen bij inschrijving van een lid in KEEO. Dit doe je eenvoudig door in het detailscherm van een lid onder Type lidgeld = SOMKort aan te geven. Meer info op de helpdesk KEEO.