Wat is SOMfonds?

FOS Open Scouting maakt scouting toegankelijker door een financiële bijdrage voor activiteiten, kampen, uniform en andere scoutsgerelateerde zaken via het SOMfonds.

Voor wie?

SOMfonds is er voor kinderen en jongeren die het financieel moeilijk hebben om naar de scouts te komen.

Hoe werkt het?

SOMfonds werkt volgens het principe van interne solidariteit. We delen de kost!

• FOS Open Scouting komt met het SOMfonds tussen voor 1/3e van de kost. Wij krijgen hiervoor steun uit verschillende hoeken. Wil jij ook een bijdrage leveren aan het SOMfonds? Neem dan contact op met [email protected]
  • De eenheid draagt ook 1/3e bij. We raden aan om als eenheid ook een spaarpotje aan te leggen hiervoor. Dit kan door een leuke kasactie. Zo win je 3 keer: je maakt leden bewust, je bouwt aan een diverse eenheid en je zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het spel van scouting.
  • Ouders van het lid betalen zelf 1/3e van het bedrag.

Opgelet, sommige gemeenten nemen deel aan het Vlaamse Uitpas-systeem en komen (meestal) 40% tussen in deelnamegelden voor weekends of kampen. Van 'de organisatie' verwachten ze eenzelfde tussenkomst (ook 40% dus). Valt jouw eenheid onder deze regel, vink dit dan aan in onderstaand formulier en als koepel komen we dan via het SOM-fonds tussen voor de helft van dit bedrag. Zo komen we elk voor 1/5° tussen.

Hoe aanvragen?

Een aanvraag voor financiële drempelverlaging kan je doen door het SOM formulier in te vullen en door te mailen naar [email protected].

Lop

Heb je een vraag?

Lop helpt jou graag verder!

STAFMEDEWERKER VISIE EN DIVERSITEIT

Solidariteit Op Maat, Mee Op Kamp, vrijwilligersbeleid, zingeving, alcohol, drugs en roken