Je bent hier:

Derdeweg 3
2040 Antwerpen
België

Als kleinere seascoutsgroep leggen we de nadruk op een hechte band tussen al onze leden, op een werking waarbij oudere leden de jongere leden heel veel aanleren. Wekelijks staan we klaar met heel diverse activiteiten.

De zeehonden van 5 jaar tot 7 jaar

Bij de zeehonden vertrekken we vanuit één groep. Door avontuurlijke activiteiten leren de zeehonden samen te spelen en zich zelfzeker te gedragen in groep.
Concreet zijn knutselen, zingen, koken en spelen de voornaamste activiteiten. Indien het weer het toelaat gaan ze tijdens de zomer mee naar de Binnenschelde aan "de Schelp" om wat in het water te plonzen. In de winter wordt er 1 keer in de maand flink geoefend in het zwembad.

Jungle: welpen van 8 jaar tot 11 jaar

De Welpen zijn onderverdeeld in "nesten" met aan het hoofd van elk nest, de nestleid(st)er, bijgestaan door de hulpnestleid(st)er. Al spelend worden de kinderen technieken aangeleerd die een bijdrage leveren tot hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Dit alles op het thema van het Jungleboek, waarin het hordeleven, het samenspel, de rode draad vormt.
In de zomer leren zij zeilen met kleine bootjes, de optimistjes, op een beschutte zone op de Binnenschelde aan "De Schelp".


Varende van 11 jaar tot 18 jaar

Zeilen is niet langer een droom, maar wordt werkelijkheid. In de winter worden de vletten opgeknapt om er in de zomer leuke zeilavonturen mee te kunnen beleven. Naast zeilen en roeien trek je ook het bos in, kan je badges verdienen en leer je nautische technieken..
De varende verzamelen in "kwartieren". Elk kwartier heeft een kwartiermeester. Tijdens het vaarseizoen, van mei tot oktober, vindt men de varende meestal op het water. Tijdens het winterseizoen zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van hun vloot.

Elke zondag van 10u tot 17u

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken