Je bent hier:

Iedereen welkom

FOS Open Scouting wil een toegankelijke en open jeugdbeweging zijn voor iedereen. Als actief pluralistische jeugdbeweging gaan we actief aan de slag om alle mogelijke drempels te verlagen. Iedereen is welkom bij FOS Open Scouting. Hieronder vinden jullie tools om drempels te verlagen. 

Ontmoeting centraal

In een diverse eenheid ontstaan er interessante ontmoetingen. We erkennen dat er binnen onze samenleving niet één juiste set van waarden en normen is. In dialoog met anderen leren we onze waarden en fundamenten kritisch bekijken. Zo leer je van elkaar. Onze ploeg Diversiteit geeft alvast enkele tools om met diversiteit in jouw eenheid aan de slag te gaan. 

We zetten in op ontmoeting met kinderen en jongeren bij andere organisaties. Hierbij voorziet de ploeg diversiteit begeleiding voor de eenheden! 

Laat je horen

Actief pluralisme is meer dan zeggen dat we diversiteit belangrijk vinden. Het is ook actief aan de slag gaan rond dit thema. Het is stilstaan bij en een mening vormen over een bepaald thema. En hierover ook jouw stem te laten horen.  

Als scouts & gidsen zitten we in een goede positie om in de samenleving aandacht te vragen voor relevante maatschappelijke thema’s. We zijn zichtbaar, hebben een krachtige stem en er wordt naar ons geluisterd.  

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken