Je bent hier:

FOS TEGEN RACISME

Racisme hoort niet thuis in de maatschappij en dus ook niet binnen scouting. FOS Open Scouting is lid van het Netwerk Antiracisme en – Discriminatie. Samen met enkele andere jeugdwerkorganisaties stelden we een actieplan en visietekst op.  

FOS Open Scouting wil een plek zijn waar alle kinderen en jongeren zich welkom voelen. Racisme en discriminatie zit vaak ook in een flauwe mop of foute opmerking. Daarom willen we ook het dagelijkse, vaak onbedoeld en onbewust racistisch denken, spreken en handelen aanpakken.  

De stem van FOS Open Scouting kan zeker een verschil maken in de strijd tegen ongelijkheid, discriminatie en racisme.  

Hoe pakken we dat aan? We sensibiliseren plegers en omstaanders, ondersteunen slachtoffers van racisme & we treden op tegen elke vorm van racisme of discriminatie.  

AAN DE SLAG?  

Het Jeugdwerk tegen Racisme heeft een toolbox ontwikkeld vol met nuttige tips en methodieken om racisme bespreekbaar te maken. Hoe best reageren op racisme en hoe kan je slachtoffers van racisme het best ondersteunen. Voor elk wat wils, van bevers tot seniors.  

Wil je zelf iets kwijt? Voel je je niet altijd even comfortabel, kwam je in aanraking met racisme of discriminatie? Stuur gerust een mailtje naar [email protected].