Je bent hier:

 Zin om zelf eens aan de slag te gaan met je medeleiding of leden? Ontleen dan eens de diversiteitskoffer. Die zit vol met leuke spelen en handige tools. Ontlenen doe je simpelweg door te mailen naar [email protected]

Niet de hele koffer nodig, maar toch goesting om één van de spelen te ontlenen? No problemo!

 

Wat zit er in de koffer?

In de diversiteitskoffer zitten een aantal spelen die je kunnen helpen om (aspecten) van diversiteit bespreekbaar te maken bij je (mede)leiding en leden. Hieronder ontdek je welk spel je voor welke thema's kan gebruiken. Er zitten ook nog een paar tools in, die je gewoon mag houden! Vragen? Mail naar [email protected].

Spelen over seksualiteit, kansarmoede, etnisch-culturele diversiteit, vluchtelingen, ... 
Tools rond kansarmoede, spreken over diversiteit, speluitleg, divers koken, ... 

Weg uit dat Web

Dit spel maakt kinderen bewust over armoede en uitsluiting. 'Weg uit dat web' behandelt factoren van het armoedeweb zoals gezin, onderwijs, vrije tijd, huisvesting, gezondheid, inkomen... De spelers leren dat het moeilijk is om uit armoede te geraken. Hierdoor verhoogt hun inlevingsvermogen en solidariteitsgevoel.

 • 14 - 16 jaar // 1u30u speelplezier
Uitgespeeld

Uitgespeeld is een inleefspel over armoede en uitsluiting met super grote verscheidenheid aan personages, opgedeeld in drie categorieën: kansrijken, kansarmen en personages die noch kansrijk, noch kansarm zijn. 

 • Vanaf 14 jaar // 2u speelplezier
Veegeetje Crasht

Ontdek al spelend Vlaamse Gebarentaal!

 • Vanaf 8 jaar // 45-60 min speelplezier 
Soulmate

Soulmate is een spel met vraag- en themakaarten die seksualiteitrelaties en gevoelens bespreekbaar maken. Praten en luisteren staat centraal in dit interactieve spel. 

 • Vanaf 12 jaar // 1u30 speelplezier
Van Hier naar Daar

Van Hier naar Daar is een  inleefspel over interculturaliteit. Door aan de slag te gaan met personages met verschillende (taal)achtergronden wordt wederzijds respect tussen de deelnemers gestimuleerd. 

 • Vanaf 16 jaar // 2u speelplezier
Rafarafa

Rafarafa is een simulatiespel over het omgaan met onbekende culturen. Het spel spoort twee groepen spelers - de Alfa's en de Beta's - aan tot het ontdekken van elkaars gewoonten, gebruiken, rituelen en afspraken.

 • Vanaf 14 jaar // 2u speelplezier

 

Blauwland-Geelland

Blauwland-Geelland is een simulatiespel over het omgaan met onbekende culturen. Het spel spoort twee groepen spelers - de Blauwland en de Geelland - aan tot het ontdekken van elkaars gewoonten, gebruiken, rituelen en afspraken. 

 • Vanaf 8 jaar // 1,5u speelplezier

Tools (met tips 'n tricks)

 • Een hele hoop pictogrammen waarmee je speluitleg visualiseren kinderspel wordt
 • Een kleine fiche met het overzicht van bovenstaande spelen
 • Een super leuk kookboekje met recepten van over de hele wereld
 • Een boekje om een gesprek over diversiteit aan te knopen met (mede)leiding en leden
 • een infobrochure over kinderarmoede

 

 

Diversiteitskoffer

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken