Wat?

De World Scout Moot is een tiendaags internationaal avontuur voor scouts en gidsen van 18 tot 26 jaar. Deelname als internationaal service team (IST) kan vanaf 26 jaar.

De Moot wordt elke 4 jaar op een andere locatie georganiseerd. De volgende editie vindt plaats in Ierland van 18 juli tot 28 juli 2022. Het startpunt van de Moot is Dublin. Bij de start worden internationale patrouilles gevormd. Dat wil zeggen dat je een patrouille vormt met 9 andere scouts en gidsen van je leeftijd uit andere landen. De internationale patrouilles exploreren de wonderen van Ierland via meerdaagse wandelroutes. Daarna keren ze terug naar het Base Camp in Dublin waar ze alle andere deelnemers leren kennen.

Alle Belgische deelnemers van de 5 scouts- en gidsbewegingen gaan samen naar de Moot. Dit noemen we het Belgisch contingent. Inschrijven voor de tiendaagse kan dus via GSB (Guiding and Scouting Belgium).

Wie?

De World Scout Moot 2022 staat open voor alle leden van een scouts- en/of gidsenfederatie die geboren zijn tussen 19 juli 1995 en 18 juli 2004. Als je ouder bent, kan je mee als International Service Team (IST).

Inschrijven  -  Voorwaarden en leefregels

Early Bird: €1100

Algemene info over de MOOT in Ierland vind je hier

Meer info over het Belgische contingent en infomomenten vind je hier

Heb je een vraag? Dan kan je terecht in de facebookgroep of stuur je een mailtje naar [email protected].