Deze werkgroep begeleidt de opstart van nieuwe eenheden op vraag van enthousiaste jongeren die aan de slag willen gaan met scouting.

Wanneer een aanvraag binnenkomt om een nieuwe eenheid op te starten bekijkt de werkgroep samen met jullie een plan van aanpak, gaan we op zoek naar een locatie en ondersteunen we op logistiek, pedagogisch & financieel vlak. We gaan samen met jullie op zoek naar een geschikt lokaal, boeiende stageplaatsen, een haalbare voorbereiding en een hechte leidersgroep om mee van start te gaan.

Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Is er nood aan een scoutseenheid in jouw buurt?

Jil

Heb je een vraag?

Jil helpt jou graag verder!

Gentse en Oost-Vlaamse (A)EL's kunnen bij Jil met al hun vragen terecht. Ook betrokkenheid creëren met/tussen nationale vrijwilligers & eenheden staat op haar agenda.
Florence

Heb je een vraag?

Florence helpt jou graag verder!

(A)EL's mogen Florence bestoken met hun vragen. Ook met vragen over lokalen kan je bij haar terecht. Zij ondersteunt de Commissie Eenheden en de (A)EL-netwerken