15/07/2019 15/07/2019

VZW-infosessie 12/11

By FOS Nationaal in Gent (jeugddienst)

leerrijk event voor (A)EL

Zoeken Menu

Gezien de gewijzigde vzw-wetgeving zijn alle steunvzw’s van onze eenheden verplicht zich vanaf 1 januari 2020 te houden aan deze nieuwe regels. Hierna is er nog even een overgangstermijn om ook de statuten in regel te brengen met de nieuwe wetgeving, maar we raden aan dit meteen in scoutsjaar 2019-2020 te doen. Immers ongeacht bepalingen in je statuten dien je de wetgeving te volgen (wetgeving gaat boven statuten).

Om jullie te helpen bij deze aanpassingen voorzien we voorbeeldstatuten en organiseren we een infosessie in Gent op Dinsdag 12 november 2019. (Op 23 oktober gaat dezelfde infosessie ook door in Leuven.) We starten rond 19u30 en proberen tegen 22u00 af te ronden.

Inschrijven?

Inschrijven is gratis maar verplicht en doe je via dit online formulier.

Voor deze infosessie zijn er 36 plaatsen. Mocht de infosessie volzet zijn dan zal je hier na inschrijving een bericht van krijgen. Indien de interesse voldoende hoog is kunnen we nog een extra sessie overwegen.

Doelgroep?

• Voorzitters, secretarissen, leden, ... van steunvzw’s
  • Leid(st)ers die actief zijn of willen zijn in de steunvzw van hun eenheid

Programma?

• Visie op steunvzw’s
  • Toelichting nieuwe vzw-wetgeving
  • Concrete en praktische vertaling van deze nieuwe wetgeving
  • Overlopen jaarlijkse verplichtingen
  • Aan de slag met voorbeeldstatuten

Locatie?

• Jeugddienst Gent (Kioskzaal)
  • Kammerstraat 10, 9000 Gent

Meer informatie?

Contacteer [email protected] voor meer informatie.