02/12/2022 02/12/2022

Thematische vormingsavond

By FOS Open Scouting in

Menu

Je bent hier:

Op vrijdag 2 december organiseert FOS Open Scouting voor alle leiding en nationale vrijwilligers de workshopavond THEVO, deze keer rond het thema integriteit en veiligheid. 

Deze avond gaat gelijktijdig door in twee steden, namelijk BRUGGE (The student village, Hauwerstraat 3b, 8000 Brugge) en LEUVEN (Villa van de Aa, O.L. Vrouwstraat 46, 3000 Leuven).

De inhoud is op beide locaties hetzelfde. Na het onthaal zal er een korte introductie zijn door werkgroep LEO (leidings- en eenheidsondersteuning). Hierna starten we met de workshop van jouw keuze. Er is telkens keuze tussen twee workshops: EHBO of seksueel grensoverschrijdend gedrag. We sluiten af met een uitwisselmoment rond het opstellen van een integriteitsbeleid in jouw eenheid. Heeft jouw eenheid hier al rond gewerkt? Neem dan gerust materiaal mee om te tonen aan andere deelnemers. 

Programma: 

18u30: Welkomst met hapje en drankje

19u: Start van de avond met introductie door werkgroep LEO

19u30: Keuzeworkshop

21u30: Afsluitend drankje en uitwisselmoment over integriteitsbeleid

Inschrijven: 

Klik hier om in te schrijven. Bij je inschrijving kies je op welke locatie je wil deelnemen alsook de workshop die je wil volgen. 

Keuzeworkshops

EHBO voor jeugdleiders: Wat doe je als een lid zich aan het kampvuur verbrandt? Wat moet er nu eigenlijk in die EHBO-koffer? Help een teek, wat nu? Klinken deze vragen bekend in de oren? Schrijf je dan in voor de workshop EHBO voor jeugdleiders en leer enkele basisregels in de eerste hulp.   

Seksueel grensoverschrijdend gedrag (Pimento): Het is niet altijd even gemakkelijk om om te gaan met seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van leden en leiding. Hoe reageer je gepast? Hoe zet je hier preventief op in? In deze vorming gaan we met enkele tools & casussen aan de slag.