Je bent hier:

Heb je geen of onvoldoende tenten? Doe dan een aanvraag bij de Uitleendienst voor kampeermateriaal (ULDK). Dit kan je online doen via uldk.be.

Vanaf de eerste maandag na de herfstvakantie om 9u.00 kan je tenten bij ULDK reserveren. Doe dit beter vroeg dan laat! 

Doe je aanvraag snel. ULDK houdt rekening met de aanvraagdatum bij de verdeling van de tenten. Hoe sneller, hoe groter de kans dat je kan rekenen op tenten.

Registreer jezelf op voorhand

Registreer jezelf al op voorhand. Dan gaat de aanvraag op het moment zelf sneller. Registreer je als persoon, niet als eenheid. Gebruik een account die op jouw naam staat. Anders geeft dit problemen bij het verdere verloop van de procedure. Verenigingen zitten sowieso al in het systeem.

Heb je nog vragen, mail gerust naar [email protected] of contacteer ons op 09/245.45.86.

Tenten verzekeren

Tenten zijn kostbaar materiaal. Wil je tenten (of ander groepsmateriaal of persoonlijk materiaal) laten verzekeren tijdens je kamp? Dat kan! Zowel voor je eigen tenten, als voor de tenten die je ontleent bij ULDK. Meer info vind je bij 'Tijdelijke verzekeringen'

Wat bij een weigering?

Elk jaar trekken duizenden kinderen en jongeren op tentenkamp waarvan de meeste doorgaan in juli. Het aantal (senior)tenten van de ULDK is ontoereikend om iedereen te voorzien. Het is dus mogelijk dat je het met enkele tenten minder moet doen dan je gevraagd hebt.

Het is zelfs mogelijk dat je een volledige weigering krijgt omdat de uitleendienst in de periode dat jij op kamp gaat geen tenten meer heeft. Een weigering omvat ook een weigering voor de tenten van Defensie. Een tweede aanvraag heeft met andere woorden geen zin meer.

Een volledige of gedeeltelijke weigering van de ULDK betekent dat je creatief zal moeten zijn. Ga zo snel mogelijk op zoek naar andere pistes om toch de nodige tenten voor het kamp te verzamelen.

Misschien kan een eenheid je helpen? ls je hulp nodig hebt, kan je altijd terecht bij de Leiding & Eenheidsondersteuning (Werkgroep LEO) via [email protected].

Hier vind je alvast een modelovereenkomst voor gebruik of verhuur die jullie kunnen hanteren indien jullie, eenheden onderling, elkaars tenten (al dan niet gratis) gebruiken.

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken