Je bent hier:

Als scout kan je badges verdienen door je vaardigheden te ontwikkelen. Die badges kan je dan op je hemd bevestigen. Hieronder vind je een lijst van de bestaande badges met telkens de vermelding van welke vaardigheden je dient te ontwikkelen. Het staat eenheden vrij hun eigen aanpak te hanteren en er zelf mee aan de slag te gaan. Op deze pagina vind je steeds de meest recente badgesfiches.

Teervoet landscouts

Teervoet zeescouts

Binnen scouting maken we gebruik van heel wat vaardigheden die onmisbaar zijn voor een goede scoutswerking.

Deze badges zijn gemaakt voor het aanleren van een gevarieerde reeks basistechnieken. Naast het onder de knie krijgen van deze technieken helpen ze je ook groeien in probleemoplossend denken, werken in groep en reageren op noodsituaties.

De teervoet badge dient behaald te worden voor je kan starten aan de gespecialiseerde vaardigheidsbadges.

Teervoet - Techniek
Eerste klas Deze badge bouwt verder op Teervoet en Tweede klas. Eerste klas - Techniek

Tweede klas landscouts

Tweede klas zeescouts

Deze badge bouwt verder op Teervoet. Tweede klas - Techniek
V/G Archeoloog

Archeologen zijn detectives die mensen en culturen uit het verleden bestuderen. Ze zoeken uit hoe mensen leefden, door opgravingen te doen en te bestuderen wat ze ontdekt hebben.

Heb jij interesse om mee te helpen zoeken en beter te begrijpen hoe onze cultuur geëvolueerd is doorheen de jaren? Dan kan je met deze badge er alles over bijleren en zelf aan de slag gaan.

V/G Archeoloog - Natuur en wetenschap
V/G Astronoom

De ruimte is mysterieus. Je kan er ‘s nachts uren naar staren met een knetterend kampvuur op de achtergrond. Sterren, planeten, buitenaards leven,…

We bestuderen het voor vele redenen, maar vooral omdat we nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal is. Met deze badge leer je heel wat bij over de ruimte, de duizelingwekkende veelzijdigheid ervan en hoe het invloed heeft op onze planeet.

V/G Astronoom - Natuur en wetenschap
V/G Atleet 1

Sporten is één van de beste manieren om gezond en fit te blijven. Het is ook gewoon fun om te doen. Jouw lichaam is gemaakt om te bewegen, gebruik het om deze reeks badges te veroveren.

Trotseer een reeks sportieve disciplines zoals hardlopen, hoogspringen, verspringen, discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen.

V/G Atleet 1 - Sport
V/G Atleet 2 Deze badge bouwt verder op Atleet 1 en zal binnenkort beschikbaar zijn in de FOS-Shop. V/G Atleet 2 - Sport
V/G Atleet 3 Deze badge bouwt verder op Atleet 1 en Atleet 2 en zal binnenkort beschikbaar zijn in de FOS-Shop. V/G Atleet 3 - Sport
V/G Bioloog

Biologie is de wetenschap van al het leven op aarde. De natuur mooi vinden is één ding, maar met kennis van dieren, planten, bomen en allerlei organismen kan je er nog zoveel meer van genieten.

Heb je vanuit nature interesse in de natuur, het leven en de evolutie ervan? Dan kan deze badge niet ontbreken op jouw uniform.

V/G Bioloog - Natuur en wetenschap
V/G Bosbewaker

Als scouts is de natuur onze tweede thuis. Bij het behalen van deze badge zal je heel wat ontdekken over de opmerkelijke complexiteit van een bos. Je leert vele planten- en dierensoorten identificeren die een cruciale rol spelen in de levenscyclus van een bos.

Daarnaast kan een bos ook erg nuttig zijn voor ons, dus is het belangrijk dat je als bosbewaker leert zorg dragen voor het bos en het helpt beschermen.

V/G Bosbewaker -  Natuur en wetenschap
V/G Cartograaf

Tegenwoordig nemen we correct getekende landkaarten als vanzelfsprekend, maar achter deze kaarten schuilt een erg boeiende wetenschap die we cartografie noemen.

Met deze badge leer je over het ontstaan en evolutie van deze kaarten en de verschillende technieken die ervoor zorgen dat alles tot op de millimeter klopt met de realiteit.

V/G Cartograaf - Natuur en wetenschap
V/G Communicatie

Vlot en duidelijk communiceren is niet eenvoudig, maar erg nuttig om een goed contact te onderhouden met anderen en hen de juiste informatie te bezorgen.

Met deze badge kom je in contact met de boeiende wereld van de media en zet je een campagne op poten. Je leert bovendien ook gestructureerd schrijven, verslag uitbrengen en spreken in publiek.

V/G Communicatie - Communicatie & samenleving
V/G Creatieveling

Wat ons als mens uniek maakt is dat we probleemoplossend kunnen denken, de handen uit de mouwen steken en op creatieve wijze dingen maken die het leven eenvoudiger, leuker of mooier maken.

Voor deze badge verzin je een uniek creatief project voor jezelf. Je gaat op zoek naar de juiste technieken en decoratiemateriaal om het project tot een goed einde te brengen.

V/G Creatieveling - Creativiteit
V/G Digitale kunstenaar

Dankzij technologie krijgen kunstenaars eindeloos veel nieuwe mogelijkheden.

Met deze badge ontdek je wat er allemaal mogelijk is met beeldbewerking, videomontage, grafische vormgeving, knutselen met geluid en nog zoveel meer.

Bewijs met een persoonlijk project dat je al deze onderdelen onder de knie hebt en maak er iets mooi van.

V/G Digitale kunstenaar - Technologie & creativiteit
V/G Digitale technieker

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en zo ook niet meer uit scouting. Het helpt ons efficiënter te werken, taken te automatiseren en geeft ons allerlei nieuwe tools om creatief te zijn.

Ben je gebeten door software, hardware, apps, hacken, programmeren en andere nerdy dingen dan helpen deze badges je om heel wat bij te leren over de fascinerende wereld van bits en bytes.

V/G Digitale technieker - Techniek en wetenschap
V/G Ecoloog

Ecologisch leven zorgt ervoor dat we de planeet gezond houden en beter achterlaten dan we deze gevonden hebben. Het zit verweeft in wat we doen en hoe we leven.

Met deze badge kan je heel wat bijleren over manieren om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Je leert ook op alternatieve manieren met energie en milieu om te gaan. Op kamp, in de keuken, tijdens het spelen of op reis. Altijd en overal.

V/G Ecoloog - Natuur en samenleving
V/G EHBO

Kunnen zorgen voor een persoon in nood, tot er professionele medische hulp arriveert, is een belangrijke vaardigheid voor elke scout/gids.

Met de kennis van EHBO kan je snel hulp bieden aan iemand die gewond of ziek gevallen is. Leer er alles over bij het behalen van deze badge.

V/G EHBO - Techniek en wetenschap
V/G Entertainer

Humor, dans en muziek … we zijn er allemaal fan van.

Met deze badge laat je de ware entertainer in jezelf naar boven komen en neem je het voortouw om een heel publiek te vermaken.

Organiseer en breng een unieke show, waar je met z’n allen samen van kan genieten.

V/G Entertainer - Creativiteit en communicatie
V/G Explorator

Met deze badge maak je een sprong in het onbekende. Je organiseert een meerdaagse tocht voor een kleine groep naar een onbekende en dun bevolkte regio.

Tijdens deze tocht verzamel je nieuwe informatie en bestudeer je de natuur die je op je pad tegenkomt.

Uiteindelijk breng je verslag uit van het avontuur. Deze badge is al een mooie aanzet voor het behalen van je Eerste Klas. 

V/G Explorator - Natuur en wetenschap
V/G Fietser Zin in avontuur op twee wielen? Dan is deze badge iets voor jou. Heb je nog maar net leren fietsen of ben je een gevorderd fietser, met deze badge zal je heel wat bijleren over de verschillende onderdelen van een fiets, hoe je ze zelf kan herstellen en hoe je veilig een fietstocht kan begeleiden. V/G Fietser - Sport en techniek
V/G Fotograaf

Fotografie is een uitstekende manier om jezelf uit te drukken. Creativiteit, belichting, compositie, diepte, kleur en concept zorgen ervoor dat foto’s een uniek verhaal vertellen.

Met deze badge leer je verschillende basistechnieken om goede foto’s te kunnen nemen, na te bewerken en ze te tonen aan een publiek.

V/G Fotograaf - Techniek en creativiteit
V/G Gemeenschapswerker

Er zijn heel wat lokale gemeenschappen aanwezig in jouw streek. In de gezondheidssector, het onderwijs, vrije tijd en sociaal werk. Ze brengen mensen samen, net zoals scouting.

Met deze badge ga je actief op zoek naar deze gemeenschappen, leer je hen kennen en steek je de handen uit de mouwen om samen te werken. Door jouw sociale betrokkenheid bouw je mee aan een warme maatschappij.

V/G Gemeenschapswerker - Samenleving en communicatie
V/G Geoloog

Geologie is de wetenschap van de aarde en haar gesteenten. Met deze badge leer je heel wat bij over de opbouw en evolutie van de gesteenten en andere aardmaterialen.

Kom in contact met de werking van aardplaten, vulkanen, lawines en hoe al deze natuurlijke elementen een grote invloed hebbenop ons bestaan.

V/G Geoloog - Natuur en wetenschap
V/G Gezondheidscoach

Met deze badge leer je aan de hand van jouw eigen lichaam heel wat bij over algemene fitheid en gezondheid. Je gaat aan de slag met jouw eigen lichaam door theorie om te zetten naar praktijk.

Kennis over voeding, beweging en slaap zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in de werking van het lichaam. Zo kan je jezelf en anderen helpen om fysiek en mentaal gezond door het leven te gaan.

V/G Gezondheidscoach - Sport en wetenschap
V/G Gids

Hoewel het spannend en avontuurlijk is te verdwalen, is het toch meestal nuttig om goed voorbereid op tocht te vertrekken.

Loop jij vanuit nature vooraan om de groep op het goede pad te houden, dan is deze badge voor jou. De leiding nemen, de omgeving kennen, goed kaart kunnen lezen en de groep gemotiveerd houden, het hoort er allemaal bij.

V/G Gids - Natuur en communicatie
V/G Hercules

Deze badge is het ultieme bewijs dat jouw lichaam in topconditie verkeert. Deze fysieke proeven van het hoogste niveau kan je enkel starten na het behalen van 10 andere badges.

Laat zien dat je een echte hercules bent in atletiek, zwemmen, personal fitness en brute kracht.

V/G Hercules - Sport
V/G Hiker Deze badge bouwt verder op Wandelaar. De badge Wandelaar zal binnenkort beschikbaar zijn in de FOS-Shop. V/G Hiker - Sport en natuur
V/G Historicus

Geschiedenis is boeiend en leerrijk. Ben je altijd al benieuwd geweest naar de oorsprong van scouting, de scoutsfederatie en jouw eigen eenheid, dan is deze badge iets voor jou.

Ga op zoek in het verleden en ontdek het verhaal hoe alles groeide naar scouting zoals we het nu kennen.

V/G Historicus - Cultuur en wetenschap
V/G Informaticus Deze badge bouwt verder op Digitale technieker. V/G Informaticus - Techniek en wetenschap
V/G Kampeerder Kamperen zit in ons bloed. Zo trekken we jaarlijks op kamp om te overleven met beperkt comfort en te genieten van de natuur. <BR>Deze badge helpt je verder op weg om het beste te halen uit deze mooie zomersport. Goed voorbereid met de rugzak op avontuur vertrekken en zorg dragen voor jezelf en het milieu. <BR>Een belangrijke vaardigheid waar je helpt om op eigen benen te staan, ook wanneer je voor een uitdaging staat later in het leven. V/G Kampeerder - Natuur en cultuur
V/G Kampkok

Koken op kamp is een wereld van verschil met koken in een doorsnee keuken. Met deze badge leer je over speciale kooktechnieken voor op kamp, hoe je als foerier gebruik kan maken van elementen uit de natuur en hoe je met voorraden best omgaat.

Daarnaast zorg je er ook voor dat de voedselveiligheid steeds gegarandeerd kan worden.

V/G Kampkok - Techniek en natuur
V/G Kampverantwoordelijke

De eindverantwoordelijkheid van een kamp dragen is een niet te onderschatten taak. Met deze badge neem je deze taak op, zelfstandig een kamp voor te bereiden en het kamp zelf in goede banen te leiden. Contacten onderhouden, goede afspraken maken, iedereen informeren en weten wat te doen bij noodgevallen.

Het zijn maar enkele disciplines waarover een kampverantwoordelijke moet beschikken, zodat het een spetterend kamp wordt waar je samen van kan genieten.

V/G Kampverantwoordelijke - Communicatie en samenleving
V/G Klimmer

Heb je een onweerstaanbare drang om altijd in bomen, op rotsen en in sjorconstructies te klimmen?

Dan is deze badge de ideale kans om heel wat bij te leren over verschillende klimtechnieken, de uitrusting, veiligheid, weerkunde en EHBO. Deze sport vereist naast een goede fysiek heel wat mentale kracht.

V/G Klimmer - Sport en techniek
V/G Klusser

Een klusser weet voor alles een oplossing in elkaar te steken. Met deze badge leer je de basis werkmiddelen en technieken kennen. Handigheid zal jouw probleemoplossend vermogen en zelfzekerheid versterken.

Als doe-het-zelver ben je in staat op creatieve en veilige wijze bouwprojecten en reparaties uit te voeren.

V/G Klusser - Techniek
V/G Kok

Is de keuken jouw tweede thuis en hou je ervan anderen te laten genieten van heerlijke lekkernijen, dan is deze badge iets voor jou. Je komt in aanraking met de basisprincipes van koken, dat je zowel thuis als buiten kan gebruiken.

Bij deze badge zal je leren over voedselveiligheid, voedingswaardes, voorbereiding en verschillende kooktechnieken. Laat het smaken.

V/G Kok - Techniek
V/G Kunstkenner

Kunst en cultuur gaan hand in hand. Dompel jezelf onder in deze boeiende wereld.

Met deze badge leer je heel wat bij over verschillende kunstvormen en -technieken. Beleef het van dichtbij in musea, op tentoonstellingen, in een galerij of gewoon op straat.

V/G Kunstkenner - Cultuur en wetenschap
V/G Materiaalmeester Zonder het juiste materiaal kan een scoutsvereniging moeilijk functioneren. Breng jij spontaan orde in de chaos, dan is deze badge ideaal voor jou. <BR><BR>Leer hoe je het materiaal goed kan organiseren en onderhouden. Maak goede afspraken om samen zorg te dragen voor het materiaal dat essentieel is voor de goede werking van jullie eenheid. V/G Materiaalmeester - Techniek en samenleving
V/G Meteoroloog

Meteorologie is de wetenschap van de atmosfeer van de aarde, het klimaat en het weer; Waarbij temperatuur, wind en wolken samen invloed hebben op het milieu.

Met deze badge leer je heel wat bij over de verschillende natuurelementen, hoe je weer voorspelt, extreme weersituaties en hoe je ervoor zorgt dat de veiligheid steeds gegarandeerd is.

V/G Meteoroloog - Natuur en wetenschap
V/G Natuurspecialist De aarde, de planten, de dieren en mensen, alles is dicht met elkaar verbonden. Bij het behalen van deze badge leer je deze verbindingen beter te verstaan en de impact die we erop hebben. Het is belangrijk om de natuur te leren beschermen en actief aan de wereld bij te brengen, net zoals we onszelf moeten beschermen als deel van het groter geheel. V/G Natuurspecialist - Natuur en samenleving
V/G Motorist

Met een gemotoriseerde boot rondvaren is in de eerste plaats fun, maar bij dat plezier hoort ook verantwoordelijkheid. Je moet de boot steeds in controle houden, de nautische regels volgen en de boot onderhouden zodat ze in topvorm blijft.

Dankzij deze badge leer je over de nodige vaardigheden en technieken om goed te kunnen zorgen voor de motorboot en zijn passagiers.

V/G Motorist - Techniek
V/G Musicus

Klinkt deze badge jou als muziek in de oren? Dan is dit het ideale moment om jouw muzikale kennis en talenten verder te ontwikkelen.

Ontdek verschillende instrumenten, leer ze kennen en bespelen. Gebruik je stem als extra instrument en laat anderen ervan genieten.

V/G Musicus - Creativiteit en cultuur
V/G Navigator

Een navigator is sterk in het plannen en volgen van een route om zo veilig te varen naar de juiste bestemming.

Met deze badge leer je allerlei essentiële zaken zoals de internationale reglementering, voorrangsregels, positiebepaling en hoe je gebruik maakt van kaarten voor het varen op binnenwater of open zee.

V/G Navigator - Techniek en samenleving
V/G Observator

Je bent vanuit nature erg opmerkzaam en jouw zintuigen staan altijd op scherp. Met deze badge bewijs je dat je een kei bent in het memoriseren en identificeren van zaken.

Daarnaast leer je om een accuraat verslag uit te brengen van een gebeurtenis en ontdek je hoe je sporen kan uitzetten en volgen.

V/G Observator - Natuur en techniek
V/G Optimist

Zeilen is één van de meest aangename manieren om te genieten van water en wind. Toch vergt het besturen van dit kleine zeilbootje heel wat technische kennis.

Met deze badge ontdek je hoe je een optimist kan optuigen, leer je over de technische achtergrond en bewijs je dat je de boot op correcte wijze kan besturen.

V/G Optimist - Sport en techniek
V/G Pionier

Om te starten aan deze badge voldoe je aan de 2de klas-eisen van knopen, sjorren, bijl en zaag. Je hebt een natuurlijke aanleg voor het bouwen van inventieve en stevige constructies.

Pionieren helpt je met het kiezen van de juiste touwen en knopen. Je leert er de vaardigheden om balken met elkaar te verbinden en op te zetten tot stevige structuren.

V/G Pionier - Techniek
V/G Pionier gevorderd Deze badge bouwt verder op Pionier. V/G Pionier gevorderd - Techniek
V/G Programmeur Deze badge bouwt verder op Digitale technieker en Informaticus. V/G Programmeur - Techniek en wetenschap
V/G Redder

Met de badges ‘Zwemmer’ en ‘EHBO’ op zak kan je starten aan deze badge. Als redder rust een grote verantwoordelijkheid op jouw schouders.

Leer alles over verschillende reddingstechnieken en bewijs dat jouw fysieke krachten helemaal op punt staan in moeilijke situaties in het water. Voor deze badge is heel wat uithoudingsvermogen en concentratie nodig.

V/G Redder - Sport en techniek
V/G Roeier

Een roeiboot is een primitieve vorm van verplaatsen op het water. Het is een aangename wijze om het water te verkennen.

Met deze badge leer je een roeiboot moeiteloos door havens en sluizen te loodsen. Je krijgt verschillende vaartechnieken en regels onder de knie en kan een dagtocht met roeiboot organiseren en uitvoeren.

V/G Roeier - Sport en techniek
V/G Schrijver

Heb jij een vlotte pen en natuurlijke interesse om verhalen te vertellen op papier, met tekst te communiceren of iets kunstzinnig te schrijven?

Dan is deze badge iets voor jou. Kruip in die pen en schrijf een verhaal, toneelstuk, blog, verslag, poëzie of iets anders. Ontdek verschillende schrijfstijlen en leer jezelf te uiten in mooie woorden.

V/G Schrijver - Creativiteit en cultuur 
V/G Secretaris

Deze badge klinkt saai, maar is dat absoluut niet. Op een efficiënte manier bergen werk verzetten achter de schermen, dat is niet alleen zeer nuttig maar ook iets om trots op te zijn. Je geeft de nodige ondersteuning voor de vlotte werking van een groep en maakt jezelf onmisbaar.

Met deze badge leer je op doeltreffende wijze de administratieve en organisatorische taken tot een goed einde te brengen.

V/G Secretaris - Communicatie en samenleving
V/G Speleoloog

Er schuilt een fascinerende wereld diep onder de grond. Voor het behalen van deze badge zal sportiviteit, zin voor avontuur en moed nodig zijn.

Speleologie is een serieuze wetenschap waarbij je grotten gaat verkennen. Leer bij over verschillende gesteenten, onderaardse rivieren, veiligheid en nog zoveel meer. Claustrofobie laat je voor deze badge best achterwege.

V/G Speleoloog - Natuur en wetenschap
V/G Sporter

Sporten voelt fantastisch. Het is leuk om te sporten in team of op jezelf. Velen doen het als ontspanning om fit te blijven en anderen gaan op zoek naar een uitdaging door competitie.

Deze badge behaal je door grote vooruitgang te boeken in een bepaalde sport en kennis te hebben over uitrusting, regels en techniek. Het is mogelijk om deze badge meerder malen te behalen in verschillende sportdiciplines.

V/G Sporter - Sport en techniek
V/G Survival

Met deze badge ga je volledig back to basics. Als scouts trek je de wildernis in om met een basisuitrusting van materiaal en kleren te overleven.

Je leert over het gebruik van natuurelementen, het maken van een kampeerplaats en het garanderen van de veiligheid. Wanneer er iets fout loopt kan je met jouw survivalskills creatief de problemen oplossen.

V/G Survival - Natuur en techniek
V/G Technicus

Voor deze badge kan je kiezen uit twee technisch boeiende disciplines: elektronicus of mechanicus. Als elektronicus duik je in de wereld van elektronische componenten, stroom en schakelingen.

Als mechanicus leer je bij over de werking van een gemotoriseerd voertuig, zoals een auto, moto of brommer.

V/G Technicus - Techniek en wetenschap
V/G Tolk

Taal kan soms een grote drempel zijn om een andere persoon te leren kennen, hem/haar te begrijpen of er van te leren. De taak van een tolk is om deze drempel weg te nemen en vlotte communicatie mogelijk te maken.

Met deze badge scherp je jouw kennis van een vreemde taal aan en help je anderen met elkaar te communiceren.

V/G Tolk - Cultuur en techniek
V/G Vertegenwoordiger

Als eenheid sta je continu in contact met heel wat organisaties en mensen (bv de jeugdraad, studentenraad).

Voor het behalen van deze badge engageer je jezelf als vertegenwoordiger om contacten te onderhouden, visie uit te dragen en belangen van jouw eenheid te verdedigen. <BR>Daarnaast breng je duidelijk en gestructureerd verslag uit aan jouw groep bij het terugkeren van een vergadering.

V/G Vertegenwoordiger - Communicatie en samenleving
V/G Vuurmeester

Vuur is een essentieel onderdeel van survival binnen scouting. Door het behalen van deze badge leer je op verschillende manieren een vuur voorbereiden, stoken en controleren.

Daarnaast staat veiligheid steeds boven alles. Je leert de risico’s te beperken en indien het toch fout loopt weet je hoe brandwonden best verzorgd kunnen worden.

V/G Vuurmeester - Natuur en techniek
V/G Wandelaar

Wandelen is de ideale manier om je lichaam en geest in topvorm te houden. Genieten van de frisse buitenlucht terwijl je onderweg met ogen en oren heel wat nieuwe ontdekkingen doet.

Leer met deze badges bij over hoe je een wandeltocht organiseert, veilig op pad gaat en wat je best doet in noodgevallen.

V/G Wandelaar - Sport en natuur
V/G Waterrat Zwemmen is een leuke manier om kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Is het water jouw tweede natuur, dan zijn deze reeks badges jou op het lijf geschreven. Test jouw watervaardigheden uit met een variatie aan verschillende zwemdisciplines. V/G Waterrat - Sport
V/G Wereldreiziger

Heb jij een grenzeloos verlangen om de wereld te ontdekken? Dan staat deze ultieme reisbadge op jouw lijf geschreven.

Bezoek een reeks landen en steden op verschillende continenten, ontdek allerlei nieuwe culturen en kom terug met straffe verhalen, nieuwe vriendschappen en onvergetelijke herinneringen.

V/G Wereldreiziger - Cultuur en samenleving
V/G Wereldvriendschap

Op deze aardbol leven ontelbaar veel potentiële vrienden. Met deze badge ga je op zoek naar scouts ergens op de wereld en maak je contact. Leer de andere persoon en hun cultuur kennen en leer communiceren. Klikt het, dan kan je één van de vele uitwisselingsprojecten proberen.

Een erg leerrijke ervaring en wie weet nieuwe vrienden voor het leven.

V/G Wereldvriendschap - Cultuur en samenleving
V/G Woudloper

Om te starten aan deze badge voldoe je aan de 2de klas-eisen van vuren en EHBO. Breng met een kleine groep ten minste 24 uur in een bos door met een minimum aan uitrusting en voer een reeks survival opdrachten uit.

De ultieme scoutsbadge. Tijdens deze test zal je onderdak moeten voorzien voor jezelf, voedsel verzamelen, koken en steeds waakzaam blijven.

V/G Woudloper - Natuur en techniek
V/G Zeezwemmer

Met de badge ‘Waterrat’ op zak kan je verder zwemmen dan het zwembad of rivier; naar de open zee. De golven en getijden op zee brengen het zwemmen naar een hoger niveau.

Leer over de veiligheid bij verschillende weersomstandigheden en neem een duik in het golvende zeewater.

V/G Zeezwemmer - Sport
V/G Zeiler

Heb je de ‘Optimist’ badge helemaal onder de knie? Dan kan je jouw zeilavontuur naar een hoger niveau brengen. Ontdek nieuwe zeiltechnieken en trotseer met een meermansboot de kracht van de wind en de stroming.

De durf om buitenboord te hangen, brute kracht en verantwoordelijkheidszin mogen niet ontbreken om deze badge te kunnen behalen.

V/G Zeiler - Sport en techniek
V/G Zwemmer Deze badge bouwt verder op Waterrat. V/G Zwemmer - Sport
V/G Zwemmer gevorderd  Deze badge bouwt verder op Waterrat en Zwemmer. V/G Zwemmer gevorderd - Sport

Lees in dit FOSwiki artikel alvast wat meer over onze techniekenwerking en hoe je technieken kan aanleren.