Je bent hier:

Gepost op

Denk na over jullie communicatie

Communicatie is heel belangrijk in deze periode. Iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met jouw zomerkamp in contact komt moet goed weten wat er van hen wordt verwacht, voor, tijdens en na het kamp. 

Bereik je niet iedereen in verband met de kampen via mail/social media? Probeer eens persoonlijk langs te gaan (met social distancing) bij de ouders. Zo geef je alle info over het kamp en de voorgeschreven maatregelen door aan iedereen.

Lukt dat niet? Dan kan je altijd een belronde doen om te checken of iedereen de juiste info heeft. Door op een persoonlijke manier te communiceren kan je meer ouders bereiken. Het is de beste manier om uitleg te geven erover hoe het kamp precies zal verlopen. 

We hebben al een procedure voor onze kampen. Leg deze procedure helder uit.

  • Niet iedereen is mee met de maatregelen, sommigen durven hun kinderen niet mee laten gaan op kamp uit bezorgdheid. Probeer de nieuwe regels zo begrijpelijk mogelijk uitleggen aan de ouders die twijfelen.  
  • Op de website van de ambrassade en op onze website vind je verdere nuttige tips en uitleg voor alle soorten vragen van de ouders! 
  • Laat er zeker genoeg ruimte voor vragen en bezorgdheden van de ouders. Door het erkennen van de angst kan je vertrouwen opbouwen en in dialoog gaan over de mogelijkheden. 
  • Je kan deze pictogrammen van de Ambrassade downloaden en gebruiken om duidelijk te communicatie met iedereen! 

Maak gebruik van Solidariteit op Maat

Tijdens en na de crisis is het belangrijk om aan financieel moeilijke situaties te denken. Denken jullie eraan dat je altijd korting kan geven via ons Solidariteit Op Maat (SOM)-systeem?  

  • Voor lidgeld (SOMkort) kan je korting aanvragen via het online administratiesysteem (keeo).  
  • Via dit formulier vraag je korting aan voor materiaal, kampen en andere (SOM-fonds).  
  • Maak algemene promo hiervoor en probeer erover te praten met de ouders!  
  • Voor verdere tips voor omgaan met kwetsbare kinderen en jongeren in tijden van corona kan je ook altijd Jeugdwerk Voor Allen vragen stellen via [email protected]

Meer info over corona in het algemeen vind je op het jongerenportaal WATWAT of deze facebookgroep vind je nuttige info en leuke tips! 

Nog vragen? Stuur een mailtje naar [email protected]!