Gepost op
27 November 2018
nieuws

Op de AV van 22 november waren jullie met heel veel aanwezig: meer dan drie vierde van de eenheden was erbij! Na een langer proces van overleg hebben jullie gekozen voor een aangepaste officiële takindeling. Zo kunnen zoveel mogelijk eenheden vanuit de nationale koepel gesteund worden in hun werking.

Jullie hebben gekozen voor een optie die het dichtstbij de voormalige takindeling van FOS Open Scouting staat. Naast de ‘standaard’ optie is er vanaf nu ook een optie met een wolventak.

takindeling

Deze keuze betekent niet dat andere vormen van takindeling niet gehanteerd kunnen worden; het is geen verplichting. De verschillende vrijwilligersploegen gaan nu aan de slag om een nieuw pedagogisch programma en producten uit te werken. Hiervoor worden de eenheden gecontacteerd die de wolventak al gebruiken om input te verzamelen voor de producten.

Er zijn dus twee veranderingen: de instapleeftijd is nu 5 jaar (of beter de derde kleuterklas) en het is vanaf nu officieel mogelijk om voor een wolventak te opteren – een tak die op dit moment al door 17 eenheden gebruikt. Enkele eenheden werven nu ook al leden uit de derde kleuterklas. Ook hen willen we hierin beter ondersteunen. Het is niet de bedoeling dat alle eenheden dit gaan doen. Voor kleinere eenheden met een beperktere leidingsploeg is het streven naar een jongere instapleeftijd trouwens niet aan te bevelen. Zij focussen zich beter op de oudere takken die op korte termijn voor de toekomstige leiding zorgen.