Je bent hier:

Gepost op

SOLIDARITEIT OP MAAT – ZEKER IN CORONATIJDEN.  

Corona drukte afgelopen jaar stevig de pauzeknop in. De impact van het virus was en is nog steeds groot. Ouders die voor de coronacrisis in armoede leefden hebben het vaak nog zwaarder te verduren. De crisis heeft alles op scherp gesteld. 

Spelen is en blijft een recht voor ieder kind. Kinderen hebben net nu meer dan ooit nood aan samen buiten genieten van een namiddag vol avontuur. Vrije tijd is vaak het eerste slachtoffer voor kinderen en jongeren in een financieel moeilijke situatie. Het coronavirus drukte de pauzeknop in maar wij willen vooruit!    

Wij dragen graag ons steentje bij zodat die ontspannende scoutsnamiddag niet in gedrang komt. Solidariteit Op Maat betekent ook je aanpassen aan de maatschappelijke en financiële situatie waarin we ons bevinden. FOS Open Scouting komt daarom tegemoet aan wie het in deze tijd financieel extra moeilijk heeft.  

TERUGBETALING AAN SOMKORTLEDEN  

FOS Open Scouting maakt scouting toegankelijk via een korting op het lidgeld. Komt een lid in aanmerking voor het SOMkort? Dan betaalt het lid maar een deel van het jaarlijks inschrijvingsgeld.  

FOS Open Scouting zal voor alle leden die op dit moment verminderd lidgeld betalen €20 terugstorten via de eenheid. Zo krijgen de ouders niet alleen het nationale lidgeld van 10 euro terug. Ze krijgen ook een deel van het lidgeld dat ze aan de eenheid betaalden terug. Eenheden storten dit bedrag op hun beurt naar de ouders. 

Samen zijn we solidair & slaan we ons hierdoor! De eenheidsleiding ontving alle informatie per mail. Nog vragen? Stuur een mailtje naar [email protected]  

Wil jij ook gebruik maken van het SOMkort? Of heb je nood aan een korting op materiaal en kampen? Hier vind je alle info over financiële drempels terug.