Gepost op
Daar is de zon, daar zijn de zomerkampen! Daar komt wat voorbereiding bij kijken, ook wat verzekeringen betreft. Om jullie geheugen op te frissen even wat aandachtspunten en weetjes op een rij!
  • Enkel leden, stammers en leid(st)ers die lidgeld betaald hebben en in Keeo als dusdanig geregistreerd staan zijn verzekerd. Onze verzekering Lichamelijke ongevallen geldt 24h/24h, wereldwijd.
  • Enige uitzondering hierop zijn occasionele medewerkers die gratis verzekerd zijn (geen leiding of stammers, maar bijvoorbeeld kookouders en hun kinderen) mits voorafgaand aan het kamp een lijst wordt opgesteld met hun gegevens. De EL houdt deze lijst bij. Personen die deelnemen aan de activiteiten of leiding zullen geven aan leden dienen zich alsnog lid te maken!
  • Neem enkele ongevalsaangiftes en aangiftes B.A. mee op kamp. Je kan deze formulieren ook in andere talen downloaden.
  • Ga je deze zomer met je jongste takken op kamp in een gebouw dan kan de verhuurder een bewijs van verzekering vragen voor schade aan tijdelijk gehuurde gebouwen.
  • Voor internationale kampen bekijk je best even of iedereen reisbijstand heeft (via mutualiteit bv.), zoniet kan dat via FOS Open Scouting worden geregeld.
  • Nemen je fouriers een wagen mee op kamp, dan kan een tijdelijke omniumverzekering via FOS Open Scouting interessant zijn! Je moet je wagen met de nodige papieren net voor het kamp tonen aan een Ethias kantoor. Is die wagen al omnium verzekerd dan is deze verzekering wat overbodig.
  • Je kan ook materiaal van de groep, evenals gehuurd of persoonlijk materiaal, tijdelijk laten verzekeren voor de duur van het kamp.
  • Bepaalde kosten die niet door het RIZIV worden aanvaard, kunnen toch worden terugbetaald. Hou dus alle kostenbewijzen bij (bv. aankoop van geneesmiddelen bij apotheek) en stuur ze mee op met je verschilstaat van de mutualiteit.
  • Een verzekering dekt niet alles, bekijk dus toch nog maar even welke zaken niet inbegrepen zijn in onze verzekering.

Details vind je terug in de bundel ‘verzekeringen in een notendop’ op onze website.