Je bent hier:

Gepost op

 

 

soda+

 

Eenheden gezocht voor pilootproject met SODA+ jongeren!

 

Wat is SODA+?

Vzw SODA+ zet in op de motivering van jongeren in technische en beroepsscholen. SODA-leerlingen worden beloond met een attest voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Zo hebben ze betere kansen op stage en werk. Als beloning mogen de leerlingen ook aan leuke evenementen en activiteiten deelnemen. 

 

Hoe kunnen jullie bijdragen? 

In het kader van dit project kan je jongeren van 14-18 jaar laten proeven van scouting door hen uit te nodigen naar een van jullie reguliere activiteiten. Misschien sluiten sommigen zich bij jullie aan na een goed gelukte activiteit. Misschien worden ze later leid(st)ers bij jullie?

 

Steun door SODA+

SODA+ wil de activiteit vergoeden met max. 15 euro/leerling die deelneemt aan de activiteit. Dit bedrag kan verdubbelen als ze deelnemen aan een korte evaluatie.

Bijvoorbeeld; een activiteit kost 10 euro, en er doen 5 jongeren aan mee dan krijgen jullie sowieso 50 euro, als er 3 mensen een evaluatie invullen dan krijgen jullie 80 euro.

Hoe aan de slag?

Jullie bepalen volledig zelf hoeveel jongeren jullie willen ontvangen op de activiteit en wanneer het doorgaat. Je stuurt een mailtje naar [email protected] en daarna wordt de activiteit bekend gemaakt bij de leerlingen die dit jaar een SODA-attest behalen en worden jullie met elkaar in contact gebracht voor de concrete uitwerking.

Ploeg diversiteit helpt jullie verder bij de organisatie en het overleg. Je krijgt ook ondersteuning bij het proces van de verwelkoming van de jongeren indien ze kiezen ervoor om zich bij jullie aan te sluiten.

Willen jullie meedoen? Hebben jullie vragen? Geef een seintje naar [email protected]