FOS Open Scouting is er niet alleen voor straffe verhalen rond het kampvuur. Soms moet er ook plaats zijn voor een serieus gesprek want, niet iedereen zit altijd goed in z'n vel. En dat is ook oké… Binnen FOS Open Scouting zijn we er voor elkaar.

Niet alleen mensen die zich niet goed in hun vel voelen moeten ondersteund worden. Wij vinden dat mentaal welzijn belangrijk is voor iedereen. Het mentaal welbevinden staat ook voor 'gewoon jezelf zijn' en het kunnen benutten van je talenten.

Wist je dat 38% van de jongeren kampt met psychische problemen?

Wil je graag aan de slag in je tak of eenheid? Dan kan je bij 'aan de slag' alvast nuttige tips vinden om over mentaal welzijn te praten, actief te luisteren of om je veerkracht te vergroten.

De Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, kan je contacteren als er sprake is van gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders. Iedereen die op een bepaalde manier betrokken is bij FOS Open Scouting kan een API contacteren. Zelfs als je een vermoeden of een slecht gevoel hebt, kan je contact opnemen.

Wil je jouw hart eens luchten? Weet je niet goed waar je terecht kan? Of heb je nog andere vragen? Je staat er niet alleen voor!

Bij 'samen hulp vinden' vind je een overzicht van organisaties waar je terecht kan.