Jan, onze federaal verantwoordelijke, deelt zijn favoriete kamprecept.
Als Fiere Fosser schoof hij altijd met een glimlach aan wanneer de kookploeg Farfelle met Spinaziesaus over tafel schoof. Geef dit door aan jullie kookploeg en beaam: dit is eentje om vinger van af te likken.
‘Farfalle met spinaziesaus’ – het lievelingskampgerecht van onze FV
Voor 4 personen:
- 800 gram verse spinazie
- 500 gram mascarpone
- 500 gram pasta
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- 2 teentjes look (hoe meer look, hoe beter eigenlijk)
- Optioneel: 200 gr spekreepjes
Bereiding:
- Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook
- Doe de steeltjes van de spinazieblaadjes
- (optioneel) bak de spekreepjes krokant en laat ze vervolgens uitlekken in keukenpapier
- Stoof de spinazie in een pot met een klein beetje olijfolie. Doe er ook de geplette lookteentjes bij. Wanneer ze klaar is, haal je de mixer erdoor zodat de spinazie fijngehakt wordt. Let op dat je de spinazie niet volledig tot mousse reduceert.
- Doe er nu de mascarpone bij en laat rustig pruttelen. Kruid af met wat peper en zout.
- Kook de pasta al dente, giet af en meng het vervolgens samen met de optionele spek door de saus.
- Serveer met liefde en Parmezaanse kaas!