18/09/2020 20/09/2020

Kamp en Hout 2020

By FOS Nationaal in

extern fun leerrijk

Menu

Je bent hier:

Alle info

1. Wat?  

Kamp en Hout is een extern sjorevenement, ideaal voor met je jvg- of vg-patrouille aan deel te nemen! Verschillende groepen van minimum 6 en maximum 8 personen zullen het tegen elkaar opnemen. Het doel is om het meest innovatieve kamp te bouwen. Wie dat kan, die wint een vracht sjorhout. Daarmee kan je je jeugdbeweging al eens plezieren en ben je helemaal klaar voor je volgende kamp. We willen mensen, jong of oud, Chiro, Scouts, KLJ, KSA enz. samenbrengen en elkaar laten inspireren zodat we samen de sjorconstructies naar een hoger niveau kunnen tillen. Ons doel is om grenzeloos te groeien in onze sjorvaardigheden en te leren uit de best practices van de verschillende patrouilles. Ken je nog niet zoveel over sjorren, geen probleem, een techniekenploeg zal je bijstaan. Plezier maken blijft het belangrijkste doel. Tussendoor zullen we verschillende opdrachten en spelletjes spelen om volledig in de kampsfeer te komen.

2. Ecologisch

Omdat de natuur onze grootste troef is, zal het kamp terug plaatsvinden in een natuurgebied van de gemeente Kampenhout. Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos hebben ons een prachtig stuk land toegewezen waar we ons mogen uitleven. Hier gaan we de uitdaging aan om op een ecologisch doordachte manier ons kamp op te bouwen en nadien het terrein zonder sporen achter te laten.

#Leave No Trace

3. Hoe deelnemen

Je kan inschrijven als groep van 6 tot 8 personen of individueel, in dat geval kom je in een samengestelde groep. Inschrijvingsleeftijd van 14 tot 99 en staat open voor patrouilles met een gemengde leeftijd. Voor deelnemers tussen 14 en 18 jaar verwachten we dat er iemand van de leidingsploeg bij is.

4. Wat dien je zoal mee te nemen?

Niet erg veel, want wij voorzien eten, verzekering, sjorhout en tenten. Neem zeker je uniform mee, speelkleren, gamel, bestek, koplamp, slaapgerief, zakmes, toiletzak en een beker mee. En zo die andere typische zaken.  

5. Kosten

  • €35 per persoon voor studenten.
  • €45 per persoon voor niet studenten.
  • Praktische info na de inschrijving.

6. Interesse?

Trommel je vrienden op, die het sjorrersniveau naar een hoogtepunt willen brengen en mail ons naar [email protected].

7. In samenwerking met:

  • Natuurpunt
  • Agentschap voor Natuur en Bos
  • VOSOG