Jaarthema Badge

Het voorbije jaar liepen we tegen heel wat muren aan. De ene uitdaging na de ander kruiste ons pad. We kwamen met de meest vindingrijke oplossingen, maar wat we toch het meest gemist hebben is gewoon scouting. Echt scouten, iedereen samen, de wijde wereld in!

Laten we die muren slopen. We vergeten ze niet, we trekken er heldere lessen uit. Het is overduidelijk geworden wat we als jeugdbeweging écht nodig hebben. De essentie van wat we doen, gaat niet op een digitale manier. Met onze snoet in de modder en onze tenen in het gras trekken we op avontuur. Wat we nodig hebben is elkaar. Samenkomen om herinneringen te maken & nieuwe werelden te ontdekken. Ontdekken om te groeien & te leren. Groeien doen we samen als groep, maar dat doet ook elke fosser in het leven.

We voegen daarom de daad bij het woord. Dit scoutsjaar scouten wij er vastberaden op uit! We laten het digitale achter ons – onze status op afwezig – offline here we come! Waar we sjorren, zeilen, spelen, koken op vuur en avonturen beleven. Dat is de essentie van wat we doen. Dat is Fossen in de bossen. Dat geeft ons energie en moed, zo kunnen we talenten ontdekken, angsten overwinnen & nieuwe beproevingen aan gaan. We gaan terug naar de essentie, en scouten erop uit! Met een rugzak vol scoutsdromen, kijken we naar wat was en verlangen we naar het onbekende.

Op pad staan we stil bij wat scouting voor ons betekent. De scoutsgroet op kamp, een geweldige sjorring, die spannende totemisatie, voor het eerst slapen in een tent of toch de techniekenwerking? Onze badges op de juiste plaats of een rugzak vol vuile scoutskledij? Wat maakt ons FOS Open Scouting en niet iets anders? Wat maakt ons zo trots? Aan welke rituelen klampen we ons met veel plezier vast, wat stellen we in vraag? Maar vooral: wat maakt ons helemaal wild van FOS!?

Het wordt een scoutsjaar vol avontuur. Scoutswoord? Erewoord! Je weet nooit wat je tegenkomt op ontdekkingstocht. Scout er allen op uit, want het is jullie gegund. Tot volgend jaar aan het kampvuur. En breng die zotte verhalen zeker mee!

Niet gevonden wat je zoekt?