FOS Open Scouting is een deel van een internationale scoutcommunity. We kijken graag eens over het muurtje. Door ontmoetingen op internationaal niveau kunnen we onze blik verruimen.

FOS Open Scouting maakt als federatie deel uit van de twee wereldbewegingen WOSM en WAGGGS. Samen vertegenwoordigen zij 35 miljoen scouts en gidsen over de hele wereld. Om voldoende op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in beide bewegingen en om impact te hebben op het Europese en wereldbeleid van scouting, heeft FOS Open Scouting 2 internationaal commissarissen (IC’s). Zij vertegenwoordigen onze organisatie op nationaal en internationaal niveau.

België telt 5 scoutsassociaties, 2 Vlaamse en 3 Waalse. Die 5 associaties werken samen onder de noemer GSB (Guiding en Scouting Belgium). Ze werken acties uit, organiseren de deelname aan internationale evenementen en kampen (bv. Jamboree) en bespreken de tendensen en strategieën van scouting & guiding in Europa en wereldwijd.

Deze nationale en internationale bewegingen organiseren internationale kampen en evenementen. Denk aan de jamborees, Moot, Intercamp … FOS Open Scouting moedigt haar leden aan deel te nemen aan deze internationale ervaringen.

Bovendien stimuleren we eenheden om op buitenlands kamp te gaan. Zo beleven zij een onvergetelijk avontuur over de grenzen heen.

Vacature IC WAGGGS

We zijn op zoek naar een nieuwe internationaal commissaris WAGGGS. Iets voor jou?

Niet gevonden wat je zoekt?