De werkgroep nieuwe eenheden werd gelanceerd in 2018.

Deze werkgroep begeleidt de opstart van nieuwe eenheden op vraag van enthousiaste jongeren die aan de slag willen gaan met scouting.

Wanneer een aanvraag binnenkomt om een nieuwe eenheid op te starten bekijkt de werkgroep samen met jullie een plan van aanpak, gaan we op zoek naar een locatie en ondersteunen we op logistiek, pedagogisch, & financieel vlak. We gaan samen met jullie op zoek naar een geschikt lokaal, boeiende stageplaatsen, een haalbare voorbereiding en een hechte leidersgroep om mee van start te gaan.

Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Is er nood aan een scoutseenheid in jouw buurt? Mail dan zeker naar commee@fos.be en kom eens langs om jouw bruisende ideeën uit de doeken te doen!

Niet gevonden wat je zoekt?