FOS Open Scouting bestaat voor een vijfde uit seascoutseenheden. Dit zijn net zo goed op en top FOS-groepen die de scoutsmethode toepassen in hun werking, maar zij oefenen simpelweg veel van hun acitivteiten uit op en rond het water.

Zeilen & roeien leer je echter niet vanzelf. Een degelijk training & opleiding is noodzakelijk. De ploeg de Vloot zorgt voor de ondersteuning van de FOS-seascoutseenheden. Hun aanbod bestaat uit drie grote delen

• uitwisseling van ervaring en samenwerking tussen de seascouts-eenheden;
  • organisatie van cursussen specifiek rond seascouting;
  • aanbod van activiteiten en opbouw van expertise rond seascouting (bvb. Blauwe Wimpel).

Ontdek onderaan deze pagina het aanbod van Vloot.

Het verslag van het 2 jaarlijks internationaal evenement Eurosea vind je hier terug.

Een groep ervaren seascouts en –gidsen zorgen voor deze ondersteuning.
Om de twee à drie maanden komen de vertegenwoordigers van alle seascousteenheden samen in de Vlootraad. Hier geven ze sturing aan lopende projecten. Alles wat de Vloot doet wordt gecoördineerd door de Vlootcommissaris en zijn Adjunct-Commissarissen, gekozen uit de Vlootraad.
Daarnaast is een Instructeursteam actief dat zich focust op de nautische opleiding en begeleiding van de Vlootinstructeurs.

Met vragen voor de Vloot kan je terecht bij vloot@fos.be.

Niet gevonden wat je zoekt?