FOS Open Scouting gaat voor Generatie Rookvrij! Wat betekent dit? Samen met een twintigtal andere organisaties willen we bijdragen tot een nieuwe generatie die het speelplezier niet met de rook van sigaretten moet combineren. Zo dragen we bij tot de eerste rookvrije generatie. Ben je ook fan? Bekijk onze tips en kom meer te weten over wat je kan doen om binnen jouw eenheid een rookvrije omgeving te creëren!

generatie rookvrij

Beleid

Ons nieuw alcohol-, tabak- en drugsbeleid vind je vanaf nu op de website. Hier vind je een leidraad met de visie van FOS Open Scouting en aanbevelingen voor eenheden. Organiseer je een evenement en wil je inspiratie opdoen bij het evenement-beleid van FOS Open Scouting? Die vind je hier. Vergeet niet, dit is een basisdocument om als eenheid krijtlijnen uit te tekenen. Als je binnen de eenheid een beleid wil opstellen dien je rekening te houden met het wettelijk kader alsook met de leeftijd en de mening van alle betrokkenen.

Meer info?

Wil je een beleid uitwerken voor jou eenheid? Binnenkort volgt er meer info op onze website met tips & tricks en een stappenplan om een kwalitatief beleid uit te werken. Ploeg Visie biedt jullie tevens vorming en begeleiding op maat aan om aan jullie alcohol, tabak -en drugsbeleid te werken. Nog vragen? Stuur een mailtje naar visie@fos.be.

Ondersteuning

Een aantal koepels van jeugdbewegingen gingen in overleg met FOD Volksgezondheid om te kijken hoe ze jeugdverenigingen beter kunnen ondersteunen in de naleving van de wetgeving en overtredingen kunnen voorkomen.

Ze ontwikkelden een checklist die bruikbaar is wanneer je een fuif organiseert. Je kan ook steeds een preventiewerker tabak, alcohol en drugs uitnodigen die voldoende informatie geven over hoe je je fuif kan voorbereiden.

Contactgegevens vind je op http://www.vad.be/preventie-en-hulpverlening/preventiewerkers-cgg.

Niet gevonden wat je zoekt?