FOS Open Scouting in een internationale omgeving

WOSM & WAGGS

FOS Open Scouting is lid van zowel WOSM (World organization of the Scout Movement) als WAGGGS (World association of girl guides and girl scouts). Beide wereldbewegingen tellen samen ongeveer 50 miljoen leden. Zij zijn er in de eerste plaats om al die scouts te verenigen en te ondersteunen!

Deze wereldbewegingen organiseren ook heel wat internationale kampen. Jamboree ken je ongetwijfeld al, maar er is nog heel wat meer. Bekijk zeker onze evenementenkalender om meer te ontdekken!

GSB

België is redelijk uniek op vlak van scouting in de wereld. Want er zijn maar liefst vijf verschillende federaties (2 in Vlaanderen en 3 in Wallonië). Vijf bewegingen die elk hun eigen accenten hebben, maar tegelijk ook heel wat samenwerken. Zo komen ze met regelmaat samen op GSB (Guiding and scouting in Belgium), het overkoepelend scouting-orgaan van België.

Internationaal Commissaris

Persoon die voor FOS Open Scouting de belangen bij WOSM of WAGGGS verdedigt. Hij of zij vormt de brug tussen de federatie en de wereldbeweging en GSB. Zijn of haar taak bestaat erin om de stem van FOS Open Scouting te laten horen op zowel wereld-, Europees als nationaal niveau. Anderzijds probeert een IC het werk van de wereldbeweging tot bij lokale groepen te brengen.

Sarah Neyts of Pica is vertegenwoordiger bij WAGGGSPica

WombatJeroen Muylle of Wombat is vertegenwoordiger bij WOSM

Niet gevonden wat je zoekt?