Je bent hier:

Scouting is een wervelende ontdekkingstocht waarin kinderen en jongeren gestimuleerd worden om te groeien op allerlei gebieden. Als leiding maken jullie uitdagende activiteiten die dit groeiproces stimuleren. FOS Open Scouting helpt jullie hiermee en heeft hiervoor een reeks handige tools ontwikkeld en verzameld in een handige plankoffer die we gratis uitdelen!

De Plankoffer

De Plankoffer zit boordevol handige spullen die je helpen om tot een stevig programma en uitdagende activiteiten te komen. Draai aan de schijven van het FOS-kompas, gebruik het FOS-groeipad als houvast, laat je inspireren door interessante Scoutsmapartikels, kriebel de brainstormflap vol originele ideeën en werk alles gedetailleerd uit op programma- en activiteitenfiches. Bestel vandaag nog jouw Plankoffer en laat je de weg wijzen door het FOS-kompas!

Het FOS-Kompas

Het FOS-kompas wijst je de weg bij het bedenken van geweldige scoutsactiviteiten. Een activiteit is natuurlijk in de eerste plaats geweldig omdat ze gewoon ontzettend plezant is. Maar je kan er ook heel wat meer bereiken. Een sterke activiteit prikkelt Fossers om kwaliteiten te ontwikkelen in een groeidomein, maakt gebruik van de FOS-methode, bevat een leuke spelvorm en is tof en origineel ingekleed. Met sterke activiteiten daag je je leden uit om stap voor stap een groeipad te doorlopen.

Het FOS-Groeipad

Op buitenlands kamp met Bevers of een toren sjorren met Welpen? Dat is misschien net wat te veel avontuur. Elke tak vereist uitdagingen en een aanpak op maat. Gebruik het FOS-groeipad als handige houvast om het FOS-avontuur vorm te geven voor je tak! Meteen een ideaal vertrekpunt voor een stevig jaarprogramma!

Een stevig jaarprogramma

Een stevig jaarprogramma zit vol boeiende eenheids- en takactiviteiten. Het Scoutsmapartikel ‘Jaarprogramma’ helpt je stap voor stap op weg. Op de programmafiches kan je maand per maand zowel eenheidsactiviteiten als takactiviteiten noteren. Zo heb je steeds een goed overzicht van wat er op de planning staat. Genoeg gepland? Dan wordt het tijd voor een bruisende brainstorm!

Brainstormflap

Elke week weer het klassieke pleinspel met de gebruikelijke voetbal? NEE! Maak je hersenen los met een stevige brainstorm en bedenk de meest knettergekke spelideeën. Gebruik de brainstormflap om je originele en ludieke bedenksels te verzamelen. Zitten je hersenen toch vast? Spiek dan even tussen de 3700 inspiratiewoorden en je bent vast weer vertrokken richting geweldige scoutsactiviteit.

Geweldige scoutsactiviteit?

Je werking staat of valt met steengoede activiteiten. Het Scoutsmapartikel ‘Activiteiten uitwerken’ toont je hoe je stapsgewijs van een wild idee tot een uitgewerkte activiteit komt. Op de activiteitenfiche kan je je activiteit tot in detail uitwerken. Zo ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet. Tot slot nog even de resultaten van je evaluatie neerpennen en je bent klaar voor de volgende stap van je FOS-avontuur!

En wat mag dat dan wel nie kosten?

Het is gratis!

De eenheidsleid(st)er en elke tak (met een max. van vijf per eenheid) kunnen gratis en voor niets zo’n goed gevulde Plankoffer ontvangen. De koffers hebben FOS Open Scouting uiteraard wel geld gekost en we willen dan ook liever niet dat ze in je scoutslokaal liggen te bestoffen. Daarom verdelen we de koffers niet zomaar in het wilde weg, maar vragen we je om het exemplaar voor je eenheid of tak te bestellen. Zo weten we zeker dat de koffers die we verdelen ook daadwerkelijk zullen gebruikt worden. Vul nu meteen (of ten laatste op woensdag 19 juni) het bestelformulier in en we zorgen ervoor dat de Plankoffer bij jou in de buurt geraakt!

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken