Als pluralistische en open scouts-en gidsenbeweging vinden we dat er een aantal zaken zijn waar we ons niet zomaar mogen bij neerleggen. Het feit dat maatschappelijk kwetsbare kinderen & jongeren zowat overal worden uitgesloten kan voor ons niet! Meer zelfs, we willen er actief voor zorgen dat deze kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan ons spel van scouting. Herinner je je het moto 'Iedereen Scout'? Dat wil dus zeggen ... Iedereen!

Voor je aan de slag gaat, kan je al even de kostprijs van je eigen werking berekenen!

• Solidariteit Op Maat: We willen het jouw eenheid zo makkelijk mogelijk maken om de stap te zetten naar ontmoeting met en ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Daarom bieden we een gloednieuwe 'tool' aan: Solidariteit Op Maat, kortweg SOM.
  • Praat erover: Voor wie verlaag je het lidgeld? En hoe maak je dit bespreekbaar? We hebben hier een heleboel bruikbare tips voor!
  • Allerlei tegemoetkomingen: Er zijn trouwens nog een heel pak andere tegemoetkomingen via ocmw's, ziekenfondsen, gemeenten, kansenpassen, ... Soms kunnen jullie er als eenheid zelf aanspraak op maken, soms is het aan de ouders om eenvoudigweg een aantal formulieren in te vullen en aan jullie om hen te informeren. We zetten hier alles eens op een rijtje!
  • Diversiteit voor durvers: Op zoek naar coaching en begeleiding in het omgaan met diversiteit? Klik dan door naar 'Diversiteitsacties'!

Het is de SOM van de inspanningen van alle onderdelen van onze beweging die ervoor zorgt dat echte solidariteit ontstaat. Maar SOM wil ook zeggen dat we geloven in de meerwaarde van verscheidenheid: het resultaat van ontmoeting en samenwerking overstijgt het aantal betrokken personen.

Niet gevonden wat je zoekt?