Ouders kunnen geld terugtrekken van de belastingen als hun kind (jonger dan 12 jaar) mee op weekend of kamp gaat met de jeugdbeweging.

Hiervoor moeten de ouders over een bewijs beschikken voor de belastingadministratie. Daarvoor hebben ze een attest nodig van de eenheid. Dat attest is voor de ouders een bewijs van het bedrag dat zij voor deelname van hun kind betaalden.

Geen paniek, zo’n attest moet de eenheid zelf niet maken: Je kan dit document krijgen van de jeugddienst van je gemeente. De gemeente vult een deel in, en de eenheid vult een deel in.

Je kan dit jaarlijks (in januari of februari) invullen voor alle meerdaagse activiteiten van het voorgaande kalenderjaar, of je kan dit na elk kamp of weekend aan de deelnemers meegeven.

Met onderstaande twee bestanden kan je op basis van je deelnemerslijst een afdruk samenvoegen. Het Word-sjabloon betreft enkel de nodige gegevens van vak 2. Vak 1 krijg je immers volledig ingevuld op naam van je eenheid van jouw gemeente. Je dient dus wel nog dat document ook uit te printen en samen met het door jou ingevulde vak 2 aan elke ouder mee te geven.

Een toelichting over het samenvoegen van deelnemerslijsten in het Word-document krijg je in de Admibundel. (Of zoek dit op online.)

En leden ouder dan 12 jaar?

Het deelnamegeld van deze leden komt niet in aanmerking voor belastingsaftrek. Je kan voor hen enkel een deelnamebewijs meegeven waarmee ouders een stuk van het deelnamegeld kunnen recupereren bij hun mutualiteit of werkgever of... Ook dit document bezorg je best meteen na het kamp aan alle deelnemers.

Niet gevonden wat je zoekt?