Je bent hier:

Wat?

De Afrikaanse varkenspest is sinds het najaar van 2018 uitgebroken in het zuiden van de provincie Luxemburg. De varkenspest heeft voor ons als mens geen schadelijke gevolgen maar wij kunnen het wel zeer gemakkelijk verspreiden (via vervoer, kledij, schoenen,…).


Gevolgen voor het scouts -en gidsenjaar 2019-2020?

De uitbraak gaat gepaard met ongewenste gevolgen voor jullie, de eenheden. Vanuit FOS Nationaal raden we iedereen af om een kampplaats te zoeken/vast te leggen in het zuiden en centrum van de provincie Luxemburg.
Volg extra updates hier.

In het najaar van 2019 worden er extra jachten georganiseerd waar ze zoveel mogelijk zwijnen zullen schieten om de kans op uitbreiding tegen te gaan. De regio blijft hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd voor 2020 én misschien zelfs 2021. Het principe is dat de geïnfecteerde zone tot 9 maanden na datum nog steeds geïnfecteerd kan zijn, het duurt 9 maanden voor het virus verdwenen is. Dat wil zeggen dat men telkens wanneer men een nieuw geïnfecteerd everzwijn vindt met 9 maanden vooruit kijkt om toegang tot de zone te verbieden.

Ligt je kampplaats in de getroffen regio?
Contacteer Jil via mail op [email protected]. Samen bekijken we verder wat de mogelijkheden zijn.
Daarnaast kan je zeker al je contract checken op welke annuleringsvoorwaarden er zijn.

Voor je zoektocht kan je steeds op de klassieke sites terecht:

 

Buitenlands kamp

Ook in het buitenland zijn er gebieden waar de Afrikaanse Varkenspest heerst en er besmettingsgevaar is. Getroffen gebieden in Europa kan je hier bekijken.

 

Heb je nood aan meer informatie of hulp om te zoeken?
Mail: [email protected]
Telefoon: 09/245.45.86
 

Niet gevonden wat je zoekt?

Search