Je bent hier:

Gepost op
in
actie

Wij scouts werken via de scoutsmethode, natuur is daar een belangrijk aspect van. Ons klimaat is echter bedreigd, daarom is het tijd om actie te ondernemen.

Zondag 2/12 verzamelen we in Brussel voor een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de grootste klimaatmobilisatie ooit in België: Claim the climate! 

Waarom gaan we naar Brussel?

3 jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. In België zou een gebrek aan politieke wil en daadkracht er toeleiden dat onze uitstoot voor het eerst  sinds een paar jaar opnieuw stijgt!

We moeten dus een versnelling hoger, en steeds meer mensen laten dat luid en duidelijk horen! Een groeiende groep burgers eist meer schone lucht, meer fietspaden, minder boskap, minder plastic in onze oceanen, meer hernieuwbare energie, meer internationale solidariteit, meer toekomst voor onze kinderen, kortom meer politieke daadkracht voor het klimaat!
 
Als scouts willen we natuurlijk kunnen blijven spelen en op kamp gaan op leuke, propere en gezonde plaatsen, zoals in een bos, op het strand of in een stadspark.  

Claim je mee? 

Dan verwachten we jou om 12u in het Brussel-Noord station met je scoutsuniform aan en breng gerust vrienden of zelf heel je eenheid mee! We lopen mee vooraan in de mars in het blok van de jongeren (zie kaartje onderaan).


Hoe geraak ik daar?

Je kan met de trein komen of een zot fietsavontuur tegemoet gaan. 

Met de trein?

Brussel-Noord is makkelijk te bereiken vanuit heel het land!
Nu al hebben fossers ons laten weten dat ze een trein zullen nemen vanuit Brugge (vertrek om 10u44) en Gent (vertrek om 11u10)
Daar kan je dus gerust bij aansuiten of je nu alleen, in groep of met heel je eenheid bent.
Neem jij ook de trein? Laat het dan zeker weten! Zo kunnen ander Fossers mee op dezelfde klimaattrein.

Met de fiets?

Er zijn verschillende punten vanwaar je kan aansluiten bij de fietsroute.

Wie vanuit Gent wil vertrekken, kan alvast aansluiten bij Pica. Afspraak om 7u45 aan de FOSshop.
Vertrek jij elders met de fiets? Laat het ons dan zeker weten op facebook. Zo kunnen ook andere Fossers aansluiten bij jouw fietstocht.

Met de …?

Creatiever transportmiddel dan trein of fiets? Laat het ons zeker weten!

Hoe je ook gaat deel massaal foto’s de dag zelf op sociale media. Zo zien nog meer mensen dat FOS Open Scouting opkomt voor een beter klimaat. #picsoritdidnthappen  


Registreren

Voor iedereen die registreert plant BOS+ een boom.
Zeker doen dus!
Registreren kan eenvoudig hier: https://goo.gl/forms/9pbUN2UKHTkoOyrC2 
 

claim the climate