Je bent hier:

Wat

Deze vorming werd speciaal in het leven geroepen door TRAVO om elke eenheid de kans te geven kwalitatieve stagebegeleiding aan hun stagiairs te bieden. Wij raden elke stageplaatsverantwoordelijke en elke stageplaatsbegeleider aan deze vorming te volgen. Ook als zij reeds voldoen aan één van de begeleiderseisen. Door het volgen van deze vorming leer je werken met het trajectboekje en de nieuwe website ‘www.mijnkadervorming.be’. Ook leer je positieve en negatieve feedback geven, leer je evalueren maar vooral begeleid reflecteren en dit a.d.h.v. verschillende gesprekstechnieken. Kortom alles wat je moet beheersen om een goede stagebegeleider te zijn.

Waar en wanneer

Momenteel wordt deze cursus niet meer standaard ingepland. Als je met je eenheid hier echter nood aan hebt kan je een aanvraag sturen naar [email protected].

Attest

Aan de Vorming tot Stagebegeleider is geen attest verbonden. Je ontvangt wel een deelnamebewijs, waarmee je mogelijk (een deel van) je cursusgeld terugkrijgt van je gemeentelijke jeugddienst

Belangrijk!

Voldoet er niemand binnen je eenheid aan de begeleiderseisen dan voldoet jouw eenheid niet aan de wettelijke voorschriften om als stageplaats te functioneren. Dat wil zeggen dat jouw leiders en leidsters geen stage mogen lopen binnen jullie eenheid en zij bijgevolg hun attest niet kunnen behalen binnen jullie eenheid.

Niet gevonden wat je zoekt?

Search