Je bent hier:

De Plankoffer zit boordevol handige spullen die je helpen om tot een stevig programma en uitdagende activiteiten te komen. Draai aan de schijven van het FOS Open Scoutingkompas, gebruik het FOS Open Scoutinggroeipad als houvast, laat je inspireren door interessante Scoutsmapartikels, kriebel de brainstormflap vol originele ideeën en werk alles gedetailleerd uit op programma- en activiteitenfiches.


Wat zit er in de plankoffer?


Het FOS Open Scoutingkompas

Het FOS-kompas wijst je de weg bij het bedenken van geweldige scoutsactiviteiten. Een activiteit is natuurlijk in de eerste plaats geweldig omdat ze gewoon ontzettend plezant is. Maar je kan er ook heel wat meer mee bereiken. Een sterke activiteit prikkelt Fossers om kwaliteiten te ontwikkelen in een groeidomein, maakt gebruik van de FOS Open Scoutingmethode, bevat een leuke spelvorm en is tof en origineel ingekleed. Met sterke activiteiten daag je je leden uit om stap voor stap een groeipad te doorlopen.

kompas

Het FOS Open Scoutinggroeipad

Op buitenlands kamp met Bevers of een toren sjorren met Welpen? Dat is misschien net wat te veel avontuur. Elke tak vereist uitdagingen en een aanpak op maat. Gebruik het FOS Open Scoutinggroeipad als handige houvast om het FOS Open Scoutingavontuur vorm te geven voor je tak! Meteen een ideaal vertrekpunt voor een stevig jaarprogramma!

Scoutsmapartikel 'Jaarprogramma' en programmafiches

Een stevig jaarprogramma zit vol boeiende eenheids- en takactiviteiten. Het scoutsmapartikel ‘Jaarprogramma’ helpt je stap voor stap op weg. Op de programmafiches kan je maand per maand zowel eenheidsactiviteiten als takactiviteiten noteren. Zo heb je steeds een goed overzicht van wat er op de planning staat. Genoeg gepland? Dan wordt het tijd voor een bruisende brainstorm!

Brainstormflappen

Elke week weer het klassieke pleinspel met de gebruikelijke voetbal? NEE! Maak je hersenen los met een stevige brainstorm en bedenk de meest knettergekke spelideeën. Gebruik de brainstormflap om je originele en ludieke bedenksels te verzamelen. Zitten je hersenen toch vast? Spiek dan even tussen de 3700 inspiratiewoorden en je bent vast weer vertrokken richting geweldige scoutsactiviteit.

Scoutsmapartikel 'Activiteiten uitwerken' en activiteitenfiches

Je werking staat of valt met steengoede activiteiten. Het scoutsmapartikel ‘Activiteiten uitwerken’ toont je hoe je stapsgewijs van een wild idee tot een uitgewerkte activiteit komt. Op de activiteitenfiche kan je je activiteit tot in detail uitwerken. Zo ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet. Tot slot nog even de resultaten van je evaluatie neerpennen en je bent klaar voor de volgende stap van je FOS Open Scoutingavontuur!

Dit product werd ontwikkeld door onze nationale ploeg visie.
Mail Blanka als je dit product wil verkrijgen.

Niet gevonden wat je zoekt?