Je bent hier:

Ervaar je mee?

In het scoutsjaar 2018-2019 werken we rond het thema ‘ervaringsgericht leren’. Wat betekent dat? Al spelend leer je nieuwe technieken, je treedt uit je comfortzone en beleeft zotte avonturen. Scouting is samen beleven. Experimenteren, inzichten verzamelen en opnieuw proberen als het voor de eerste keer niet vlotjes loopt. Ervaren is jouw talenten ontwikkelen en jezelf ontplooien in een stimulerende leeromgeving. Met een kritische en open geest. Blijf nieuwsgierig en ervaar je mee! Onze visietekst over het jaarthema vind je hier.

Wil je graag een jaarkenteken? Deze kan je kopen in de webshop. Koop het kenteken aan met je eenheid en sta er samen mee te pronken tijdens de U-formatie. Dragen jullie het kenteken allemaal? Dan ziet iedereen deze regelmatig hangen op het scoutsuniform van medeleiding of leden, op die manier word je eraan herinnerd dat scouting een toffe avontuur is waarbij je altijd je grenzen kunt verleggen! Daarnaast oogt het visueel ook mooi op jouw uniform natuurlijk! Een echt win-win situatie.

jaarthema kenteken

Ervaar je mee?

Benieuwd wat je verder nog allemaal met het jaarthema kan doen? Je kan je spelen of je kamp inkleden in het thema "Ervaar je mee?" en bijvoorbeeld een activiteit doen rond water of bootjes varen. Of laat je leden eens een vlot maken! Je kunt ook bepaalde doelen stellen binnen je groep waarbij je leden een jaar moeten oefenen en hun vooruitgang bijhouden. Dit kan zowel persoonlijk als in groep. Iedereen kan aan het einde van het jaar zichzelf een plaats geven op een tekening van een boot om te bekijken hoe jullie zijn gegroeid!

Samen met het jaarkenteken ontvang je ook een ‘bootje’ vol inspiratie. Stimuleer je leden om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen! Leuke activiteiten in een jaarthema jasje kan je vinden in het activiteitenboekje. Doorblader het online in via Issuu of haal jouw papieren exemplaar af van het nationaal secretariaat.

Deel je ervaring!

sjorring jaarthema de Havik

De Havik met een sjorconstructie in het teken van het jaarthema, 2019

Doe je zelf een leuke activiteit met je leden met ervaringsgericht leren als thema? Trek er een foto van, stuur het door naar [email protected] en plaats de foto zelf op facebook met #ervaarjemee?. Op het einde van het scoutsjaar winnen de drie eenheden met de leukste actie een toffe prijs

Niet gevonden wat je zoekt?

Search