Je bent hier:

Je moet elke betrokkene (vnl. leden en hun ouders) informeren over wat je met de gevraagde gegevens doet, hoe lang je ze bijhoudt, hoe je ze beveiligt en aan wie je ze doorgeeft. Je doet dit aan de hand van een privacyverklaring.

Algemene verklaring ter beschikking

Op privacy.fosopenscouting.be staat een algemene privacyverklaring die voldoende ruim is om alle betrokkenen te informeren. We vragen dan ook aan elke eenheid om hiernaar te verwijzen op de eenheidswebsites en op alle formulieren die worden gebruikt om gegevens te verzamelen. Je kan de privacyverklaring ook jaarlijks eens afprinten en aan de inschrijvingstafel in september ter inzage leggen.

Voorbeeld van een verwijzing

Hieronder tref je een voorbeeld aan van een beknopte verwijzing naar de privacyverklaring. Je kan dit bijvoorbeeld overnemen op een infofolder of ouderbrochure.

Uw persoonsgegevens worden verwerkt door FOS OPEN SCOUTING vzw (Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent), voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten op basis van de lidmaatschapsovereenkomst bij onze scoutsbeweging als gevolg van uw inschrijving en om u op de hoogte te houden van onze activiteiten.

Indien u niet wil dat wij nog langer uw gegevens verwerken volstaat het om dat mee te delen aan de lokale eenheidssecretaris of via [email protected]. Via dat adres kunt u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vindt u op privacy.fosopenscouting.be.

Een eigen privacyverklaring?

Je kan en mag uiteraard ook onze privacyverklaring kopiƫren en aanpassen om op jullie eigen website aan te bieden. Wees je er dan ook van bewust dat je deze zelf regelmatig zal moeten herzien en dit iets is wat je (opvolger) mogelijks kan vergeten. Het vergt dus minder administratie om te verwijzen naar een webpagina die wel regelmatig aangepast zal worden.

Mocht je trouwens van mening zijn dat onze verklaring nog niet al jullie gegevensverwerkingen omvat, mag je ook steeds suggesties doen om passages aan te passen of uit te breiden.

Als je zelf aan de slag gaat, let dan op het volgende:

  • Schrijf in begrijpbare taal zodat (de oudste) leden en hun ouders begrijpen wat je bedoelt.
  • Maak een algemeen emailadres aan (vb. [email protected]) waar betrokkenen naartoe kunnen mailen met hun vragen over hun gegevens.
  • Zorg dat volgende elementen aan bod komen: omschrijving organisatie, opsomming gegevens, reden van verwerking, bewaartermijn, beveiliging, rechten betrokkenen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Search