Scoutsmap

De Scoutsmap is hét doe-het-zelf-naslagwerk van de FOS-leid(st)er. In deze handige map kan je al je scoutspaperassen - zoals activiteitenfiches, ledenlijsten, maand- en jaarprogramma’s, kampvoorbereidingen, takraadverslagen, … - een plekje geven. De map is bovendien gevuld met verschillende interessante scoutsmapartikels. Leiding geven is namelijk geen eenvoudige opdracht. Om je te ondersteunen publiceert FOS Open Scouting regelmatig nieuwe artikels boordevol informatie over verschillende aspecten van het leiding geven. Tot slot kan je de map ook nog aanvullen met de extra informatie die je vindt op de FOSwiki.

Hoe geraak ik aan zo'n Scoutsmap?

Elke FOS-leid(st)er heeft recht op één gratis Scoutsmap. De Scoutsmappen worden jaarlijks verdeeld op Saamdagen en op de cursussen. Was je niet aanwezig op Saamdagen of op cursus? Dan kan je een map aanvragen via visie@fos.be.

Wanneer je de Scoutsmap ontvangt, is ze gevuld met artikels die relevant zijn voor je functie. Verander je van tak of functie? Dan kan je op eenvoudig verzoek andere artikels bijkrijgen. De artikels zijn verkrijgbaar op Saamdagen en op de cursussen. Je kan ook steeds alle artikels downloaden op de pagina 'Scoutsmapartikels'.

Met de steun van