Inhoudelijk kader en houvast

Ploeg visie is de ploeg die het inhoudelijke kader van Open Scouting uittekent.
  • Visie uitdenken en uitwerken, op maat van de eenheden  en de nationale structuur van FOS Open Scouting.
  • Vragen en verwachtingen vertalen naar werkbare visie.
  • Overkoepelend beleid van FOS Open Scouting bewaken en onderbouwen.
De ploeg reikt je vooral kaders aan om het spel van scouting te verrijken en te onderbouwen. De ploeg beheert en ontwikkelt ook materiaal voor leiding (bv. de Scoutsmap en FOSwiki).

Samenstelling & werking

Net als de andere ploegen bestaat Ploeg Visie uit een equipe scouts & gidsen met uiteenlopende profielen. Je korte- en langetermijndenkers, zwevers en praktische mensen, etc.

De werking van de ploeg zelf wordt gecoördineerd door een kernteam dat het beleidsplan en de budgetten in de gaten houdt. Zij worden uit en door de ploeg gekozen.

Maandelijks komt een groepje ploegleden samen op een ploegvergadering om de projecten concreet uit te werken. Enkele voorbeelden van projecten: pedagogisch programma en progressiesysteem, vrijwilligersbeleid, alcohol en drugs.

Meewerken?

Wil je graag meewerken binnen ploeg Visie. Geef ons een seintje, en dan spreken we eens af!

• Mail naar visie@fos.be.
  • Bel naar 09/245.45.86
  • Of wandel eens binnen op het FOS-kantoor (Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent).

Met de steun van