TRAVO

Training en Vorming

TRAVO of ‘Training & Vorming’ is de ploeg die instaat voor het algemene vormingsaanbod van FOS Open Scouting. De cursussen die TRAVO organiseert zijn gericht naar een specifieke doelgroep: bvb. beginnende of ervaren leiding, eenheidsleiding, etc.

Momenteel hebben zij volgende cursussen in hun aanbod:

Samenstelling

TRAVO is een grote groep, waar verschillende soorten mensen met verschillende maten engagement rond lopen. Terwijl de ene enkel Cursus Gilwell wil geven, zetten anderen zich in voor het realiseren en vernieuwen van de cursusinhoud en –aanbod. Het dagdagelijkse beleid wordt door het Trainersteam onder handen genomen. Het team bestaat uit een Trainer en Assistent-Trainers, die verkozen worden uit de ploeg TRAVO. Zo kunnen de ploegleden (instructeurs) zich zo veel mogelijk op de cursussen zelf concentreren.