Internationaal

Internationale kansen

Veel internationaler dan scouting wordt het niet: aanwezig in meer dan160 landen, 40 miljoen scouts en gidsen wereldwijd. In België alleen al zijn er 5 scoutsfederaties. Als FOS Open Scouting vinden we die internationale kansen heel belangrijk. Ontmoeting is tenslotte een belangrijk onderdeel van de FOS-methode. Daarom dat we met een ploeg internationaal die kansen in binnen- en buitenland voluit willen grijpen.

Het doel van ploeg internationaal? Elke scouts en gidsen in zijn/haar carrière minstens 1 internationale kans geven. Daar gaan we voor!

Taken ploeg Internationaal

• Vertegenwoordiging
    • op GSB (vereniging van de 5 Belgische scoutsfederaties),
    • Europees niveau en wereldniveau
  • Buitenlandse kampen ondersteunen
  • Internationale samenwerkingen (partnerships)
  • Internationale activiteiten & projecten
  • Speur- en waakhond van FOS Open Scouting
    • In opdracht van nationale vrijwilligersploegen op zoek gaan naar goede voorbeelden in scouting & guiding
    • Informatiebron (Wat reilt en zeilt er binnen scouting & guiding?)
    • Bewaken van de waarden van FOS Open Scouting en hier actief aan werken( bvb. zorgen dat er aandacht is voor pluralistische zingeving op de Jamboree)

Samenstelling en werking

Ploeg Internationaal omvat een veelheid aan projecten en dus ook een diversiteit aan ploegleden. Zo heb je denkers, visioneren, doeners, mensen met interesse in een heel specifiek project en de Internationaal Commissarissen van WOSM & WAGGGS.

Aan de start van het jaar worden de prioriteiten vastgelegd en wordt er een soort van jaarplanning gemaakt. Er wordt m.a.w. gekozen op welke projecten we kunnen en willen inzetten. Maandelijks wordt met de ploegleden een stand van zaken bekeken en worden ook eventuele andere noden, opportuniteiten & actualiteit besproken.

Ploeg Internationaal bestaat minimaal uit de ploegverantwoordelijke, de IC WOSM en de IC WAGGGS. Maar uiteraard kan de ploeg enkel functioneren met voldoende andere ploegleden rond de tafel.

Lees hier de volledige 'vacature' van ploeg internationaal.
Je leest er uitgebreid welke scouts en gidsen we zoeken voor deze ploeg.
Of neem een kijkje op onze internationale pagina's, waar we de kansen & mogelijkheden op een rijtje zetten.

• Mail ic@fos.be
  • of bel 09 245 45 86 (vraag naar Jan)