×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Eenheden

Bestaansrecht van de nationale structuur

De eenheden zijn voor FOS Open Scouting logischerwijs het allerbelangrijkste. De Commissies, ploegen, Algemene Vergadering, Grote Raad en Federaal Bestuur zouden geen bestaansrecht of -reden hebben zonder hen. 

100% inspraak

Zowel van bovenaf of als van onderuit is de nationale structuur zo opgebouwd dat de eenheden de spil van de beweging zijn. In elk van deze teams of samenkomsten worden steeds de FOS-eenheden centraal gezet. Op de Grote Raad zijn het de eenheden die hun advies uitbrengen & prioriteiten stellen, op de AV zijn het de eenheden die beslissingen nemen en hun vertegenwoordigers binnen het Federaal Bestuur kiezen, en zij waken dan weer over het beleid van FOS Open Scouting met de beslissingen van de AV constant in het achterhoofd. De ploegen zetten alles in het werk om de eenheden (nautische) vormingen, een houvast, producten, evenementen, … aan te bieden. 

De eenheden zijn de ruggengraat van deze beweging, waarom de hele nationale structuur op poten is gezet, waarom er zo veel vrijwilligers zich nationaal engageren, waarom we bestaan.  

Geloof in het pedagogisch project

De nationale structuur bestaat uit zeker 150 gemotiveerde vrijwilligers. Zij offeren een stukje van hun vrije tijd graag op, omdat zij voor de volle 100% geloven in het project dat FOS Open Scouting heet

Subsidies

Het bestaansrecht van FOS Open Scouting & zijn werking hangt ook werkelijk af van het voortbestaan van de eenheden. De subsidies die FOS Open Scouting ontvangt zijn in de eerste plaats te danken aan ons geweldig beleidsplan, maar anderzijds ook aan de regionale spreiding en het bestaan van onze eenheden. 

Nieuwe eenheden

FOS Open Scouting: dat zijn 52 eenheden die samen 1 beweging vormen. Ook nieuwe groepen zijn welkom bij onze federatie. Lees onze lidmaatschapsvoorwaarden. Heb je daarna als groep nog steeds interesse? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@fos.be.

 

Ben je op zoek naar een overzicht van onze eenheden per provincie? Klik dan hier! Je kan per eenheid verder klikken naar de persoonlijke pagina van de eenheid. Als er nog niets opstaat, dan heeft de eenheid haar gegevens nog niet aangevuld. In dat geval moet je zelf op zoek naar de website van de eenheid in kwestie. 

 

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

Met de steun van

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop