Sven Gatz lovend over ons diversteitsbeleid

Gepubliceerd op 25/01/2017 in Diversiteit door FOS Beheer. Deel

FOS Open Scouting staat sterk op vlak van diversiteit en dat hebben we in eerste plaats aan onze eenheden te danken. Elke week opnieuw bewijzen ze dat kinderen ongeacht origine, klasse, geaardheid in eerste plaats graag spelen.

Dat ontgaat ook minister van jeugd Sven Gatz niet. Op 14 januari vroeg de minister hoe FOS Open Scouting in de toekomst diversiteit in het jeugdwerk nog meer kan stimuleren. Daarbij loofde hij in eerste plaats de huidige diverse aanpak van onze beweging.

Zijn raad aan de eenheden? Wacht niet tot jongeren op je af komen, maar zet zelf de eerste stap. En denk na over hoe je praktisch met diversiteit in de eigen vereniging omgaat. Dat werkt!

En dat werken aan diversiteit ook plezant kan zijn, merkte de minister op tijdens zijn bezoek aan de Vlaamse kermis van 204de FOS De Tortels en OC Reno.

Deze positieve woorden van Sven Gatz dankt FOS Open Scouting aan haar eenheden, die nu al actief werk maken van een diverse aanpak. Bedankt om te doen wat je doet!

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed