Lidgeld 2016-2017 = 28 euro

Gepubliceerd op 19/07/2016 in Administratie door FOS Beheer. Deel

Vanaf 1 september stijgt de ledenbijdrage aan FOS Open Scouting vzw met 1 euro. Dit is het gevolg van een gewone indexering (het lidgeld stond al sinds 2012 op 27 euro). Vanaf 1 september kan je dus voor het bedrag van 28 euro nieuwe leden inschrijven, of oude leden herinschrijven.

Ingeschreven = verzekerd

Inschrijven kan terug vanaf 1 september 2016 voor het scoutsjaar dat loopt van 01/09/2016 tot en met 31/08/2017. Iemand is pas volledig ingeschreven voor dit scoutsjaar, als A) de secretaris via Keeo alle gegevens doorspeelde aan FOS nationaal, en B) de penningmeester de nodige gelden doorstortte (voor het bedrag dat in de betalingsenveloppe van Keeo staat).

Over 'oude' en 'nieuwe' leden

'oude' leden

Leden & leiding die vorig jaar hun lidgeld betaalden zijn nog tot het eind van het kalenderjaar verzekerd. We voorzien deze overgangsperiode van enkele maanden voor bestaande leden om de secretaris en penningmeester hun werk te laten doen (tijd tot 15/11), en voor het nationaal secretariaat om alle gelden aan de juiste leden te kunnen koppelen (15/11 - 31/12).

Elke eenheid moet dus ten aller laatste voor 15 november de lidgelden voor de huidige/oude leden gestort hebben op het rekeningnummer van FOS Open Scouting vzw bij BNP Paribas Fortis Bank: BE35 0011 5752 4137 (BIC: GEBABEBB).

Ten laatste! Wacht hier dus niet mee, en bezorg zo snel mogelijk de gegevens van je leden met de nodige lidgelden aan FOS nationaal.

'Nieuwe' leden

Nieuwe leden van FOS Open Scouting hebben recht op een proefverzekering. Dit wil zeggen dat, eens de leden door de eenheid werden doorgegeven aan FOS Open Scouting, ze de eerste 4 opeenvolgende weken van hun scouts- of gidsencarrière gratis verzekerd zijn (uitzondering: activiteiten met overnachting). Na deze periode moeten ze natuurlijk ook netjes betalen, en dit voor de daaropvolgende activiteit.

Na de vierde activiteit dien je dus zo snel mogelijk het lidgeld voor het proeflid te storten op het bovenstaande rekeningnummer van FOS Open Scouting. Anders zijn ze op hun vijfde activiteit niet verzekerd.

Korting op het lidgeld?

Voor sommige ouders is inschrijvingsgeld nét een stap te veel om hun kind bij jullie in te schrijven. Voor andere ouders is het misschien niet mogelijk om het hele bedrag te betalen. Heb je het vermoeden dat dit het geval is, dan kan je voor die leden een korting op het lidgeld verkrijgen.

Duid bij inschrijving van het lid in kwestie in KEEO simpelweg bij verzekering aan dat het - volgens jullie - gaat om een lid dat recht heeft op SOMkort. Automatisch rekent FOS nationaal maar de helft van het officiële lidgeld voor dit lid aan (€ 14,00). Laten jullie een lid toe te genieten van dit 'halve' lidgeld, dan is het ook aan te raden dat jullie met de eenheid beslissen om de verhoging die jullie zelf bovenop het nationale lidgeld vragen te halveren.

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed