Kamptip | Vertrek verzekerd op kamp

Gepubliceerd op 21/05/2017 in kamp door FOS Beheer. Deel

Daar is de zon, daar zijn de zomerkampen! Daar komt wat voorbereiding bij kijken, ook wat verzekeringen betreft. Om jullie geheugen op te frissen even wat aandachtspunten en weetjes op een rij!

• Enkel leden, stammers en leid(st)ers die lidgeld betaald hebben en in Keeo als dusdanig geregistreerd staan zijn verzekerd.
  • Enige uitzondering hierop zijn occasionele medewerkers (geen leiding, maar bijvoorbeeld kookouders en hun kinderen) die gratis verzekerd zijn mits voorafgaand aan het kamp een lijst wordt opgesteld met hun gegevens. De EL houdt deze lijst bij. Personen die deelnemen aan de activiteiten of leiding zullen geven aan leden dienenzich alsnog lid te maken!
  • Neem enkele ongevalsaangiftes en aangiftes B.A. mee op kamp. Je kan deze formulieren ook in andere talen downloaden.
  • Voor internationale kampen bekijk je best even of iedereen reisbijstand heeft (via mutualiteit bv.), zoniet kan dat via FOS Open Scouting worden geregeld.
  • Neem je een wagen mee op kamp, dan kan een tijdelijke omniumverzekering via FOS Open Scouting interessant zijn! Je moet je wagen met de nodige papieren net voor het kamp tonen aan een Ethias kantoor.
  • Je kan ook materiaal van de groep, evenals gehuurd of persoonlijk materiaal, tijdelijk laten verzekeren voor de duur van het kamp.
  • Onze verzekering geldt 24h/24h, wereldwijd.
  • Bepaalde kosten die niet door het RIZIV worden aanvaard, kunnen toch worden terugbetaald. Houd dus alle kostenbewijzen bij (bv. aankoop van geneesmiddelen bij apotheek) en voeg ze bij je ongevalsaangifte.

Meer details vind je terug in de bundel ‘verzekeringen in een notendop’ op onze website.

Vul je gegevens hieronder in of meld je aan

wordt niet getoond

Volg het laatste FOS-nieuws

Schrijf je in op onze rss feed